Bekymret sundhedsordfører: Nedlukninger må ikke blive “det nye normale”

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nedlukninger må ikke blive en “ny normal”, mener Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen.
Af Simon Riedel, simon@indblik.net 
Mens et mindretal har nydt tiden under nedlukningerne indenfor lejlighedens fire vægge de sidste 11 måneder, har de fleste frygtet, at vi så ind i en fremtid, hvor vi altid var hjemme og al handel foregik på internettet.
Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen mener Danmark skal være et frit og åbent samfund igen:
I et opslag på Facebook udtrykker han bekymring for at nedlukning er blevet en slags “ny normal”: 
– Har givet et lidt længere interview til Politiken. Her fik jeg blandt meget andet mulighed for at lufte min bekymring for, at nedlukning er blevet en slags “ny normal”. 
– At vi langsomt – men sikkert – er blevet lullet ind i en ny virkelighedsopfattelse af, at det er helt ok, at Danmark er nedlukket. Det er det ikke.
Han slog dermed fast, at han ikke mente, at coronapandemien skulle bruges som en slags løftestang eller anledning til at transformere samfundet: 
– Danmark er og skal være et frit og åbent samfund. Derfor er det efter min opfattelse en bunden opgave for landets politikere at finde en fleksibel og balanceret vej ud af dette restriktions-helvede. Det må simpelthen ikke blive en “ny normal”, at man skal krybe langs panelerne, hvis man ønsker Danmark tilbage til friheden. 
Martin Geertsen henviser i opslaget til en meget lang og fint illustreret artikel i Politiken hvor han går en tur med  Politikens journalist på Amagerbrogade for at besøge forretninger. 
Undervejs bliver Geertsen spurgt, om vi danskere ikke burde frygte den nye britiske mutation. Svaret var: 
– Engelsk mutation eller ej, så bliver man nødt til at lære at leve med, at smitten er her. Så vi skal have et proportionssyn på det. En ting er corona, men der er også andre ting.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?