Bilen er tre gange hurtigere end kollektiv trafik

Konsulenthuset Incentive har udarbejdet et nyt mobilitetsindeks for Danmark og understreger bilens overlegenhed, når det gælder transporttid.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bilen er tre gange hurtigere end kollektiv trafik

Et nyt mobilitetsindeks for Danmark understreger bilens overlegenhed, når det gælder transporttid.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Konsulenthuset Incentive har udarbejdet et såkaldt Mobilitetsindeks for Danmark – en opgave, som er bestilt af Dansk Industri. Indekset er baseret på et omfattende datagrundlag. Konklusionen er, at det er tre gange hurtigere at tage bilen fra A til B end at gennemføre samme rejse med kollektiv trafik.
Datamaterialet består dels om en meget stor spørgeskemaundersøgelse, som DTU Transport har gennemført med 152.000 interviews i perioden mellem 2006 og 2017 – hvor de interviewede har gennemført 450.000 ture over hele landet. Det har givet et meget indgående indblik i danskernes rejsevaner. Individerne er vægtet, så de samlet set udgør et repræsentativt udsnit af den danske befolkning.
Undersøgelsen omfatter hele landet, og den gennemsnitlige rejselængde er 1,6 kilometer – ca. 8 minutter.
Incentive har sammenlignet de rejsetider, som de rejsende selv opgiver i interviewundersøgelsen, med de tider, man kan aflæse i Google Maps, hvis man indtaster samme rejse. Det viser sig, at de faktiske rejsetider er pænt i overensstemmelse med de tider, Google Maps viser.
Undersøgelsen viser, at det faktisk kun er 6% af alle rejser, som ikke kan gennemføres med kollektiv transport. Men for de rejser, som kan gennemføres, bliver den gennemsnitlige rejsetid mere end tredoblet, viser mobilitetsindekset.
Kun 1% af rejserne kan gennemføres hurtigere med kollektiv transport end med bil. Og for 25% af turene i undersøgelsen tager det fire gange så lang tid med kollektiv transport end med bil.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2672″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 816″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 2629″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?