Blå blok haler ind: Laveste opbakning til Socialdemokratiet længe

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

En ny måling foretaget af Megafon for TV2 og Politiken viser, at Socialdemokratiet har fået deres laveste vælgeropbakning meget længe.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

Den nyeste måling foretaget af Megafon for TV2 og Politiken viser, at Socialdemokratiet er gået 3,9 procentpoint tilbage sammenlignet med forrige måling.

Det svarer til en tilbagegang på 7 mandater.

TV2’s politiske redaktør, Hans Redder, mener at ”det er et bemærkelsesværdigt fald”.

– Der er ingen tvivl om, at regeringen har været igennem et par rigtig hårde uger.

– Siden valget har indtrykket af regeringen været, at det er en enormt stærk regering, som har kunnet komme igennem med sin politik, og hvor støttepartierne ikke har været i stand til at presse regeringen.

– Men det her er den første indikation af, at det billede er ved at ændre sig, fortæller han.

Den forrige måling, udført fra den 22. til 25. februar i år, viste, at Socialdemokratiet dengang havde en vælgeropbakning på 31,2 procent.

I den seneste måling, udført den 25. til 27. maj i år, står partiet dog kun til at få 27,3 procent af stemmerne – altså et fald på 3,9 procentpoint.

Socialdemokratiet fik 25,9 procent af stemmerne ved valget i 2019. Altså klarer regeringspartiet sig trods alt stadig 1,4 procentpoint bedre i den nye måling sammenlignet med sidste folketingsvalg.

Rød blok står dermed nu til at få 51,4 procent af stemmerne, hvorimod blå blok nu står til at få 48,6 procent af stemmerne.

Det er altså en forskydning på 1,8 procentpoint i blå retning sammenlignet med sidste måling.

Den statistiske usikkerhed i målingen varierer fra plus/minus 0,4 procentpoint til plus/minus 3 procentpoint.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?