Bliv vaccineret – bliv overvåget: Briter udsat for hemmelig overvågning efter vaccination

Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix

Storbritannien er i disse dage rystede over nye oplysninger, der afslører, at vaccinerede briter – uden at vide det – er blevet overvåget af den britiske regering.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

En ny rapport afslører, at flere millioner briter er blevet overvåget af den britiske regering igennem deres mobiltelefoner, skriver The Telegraph.

Det fremgår af rapporten, at den hemmelige overvågning er foregået for at få indsigt i briternes adfærdsændringer efter at have modtaget coronavaccinen.

På trods af, at briterne er blevet hemmeligt overvåget, insisterer den britiske regering på, at dataindsamlingen er foregået etisk, og at ingen love om privatliv er blevet brudt, beretter det aktivistiske netmedie Reclaim The Net.

Den opsigtsvækkende afsløring blev fremlagt i en rapport af den britiske regerings SPI-B-komité (forkortelse for Scientific Pandemic Insights Group on Behaviours, red.).

Ydermere fremgår det af rapporten, at statsfinansierede forskere har tracket og sporet en ud af ti briter via deres telefoner i februar, uden briternes kendskab eller tilladelse.

Briter hemmeligt overvåget for at se om de bevægede sig

Fremgangsmåden forklares også i rapporten, og her står, at der er blevet brugt ”telefonmobilitetsdata for 10 procent af den britiske befolkning”, hvor forskerne herudover specifikt valgte 4.200 vaccinerede individer.

Forskerne fokuserede derefter på den vaccinerede gruppe, og trackede gruppen gennem 40 ”CDR (opkaldsdataregistreringer, red.) med korresponderende lokationsobservationer.”

Data blev derefter indsamlet og brugt til en adfærdsanalyse, hvor forskerne blandt andet fokuserede på de uvidende briters bevægelsesmønstre efter vaccinationen, og derved blandt andet undersøgte, om de vaccinerede gik direkte hjem efter vaccinationen.

Efter rapporten er kommet frem, har regeringens hemmelige overvågning modtaget massiv kritik.

Blandt andet siger en talsperson for organisationen Big Brother Watch, at britiske borgere vil blive forfærdede, hvis de opdagede, de blev sporet og udsat for adfærdsanalyser gennem deres telefoner hemmeligt og imod deres vilje.

Og endda endnu mere forfærdede, taget i betragtning det faktum, at den hemmelige overvågning blev foretaget af den britiske regering, siger talspersonen og fortsætter:

– Dette er dybt forrykt og kan potentielt være ekstremt skadeligt for offentlighedens tillid til den medicinske fortrolighed, og afslutter:

– Mellem lurende coronapas og nu vaccinetelefonovervågning udvikler denne regering sig til en Big Brother-stat under dækning af corona. Dette burde være et wake-up-call for os alle.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?