Boligminister vil bruge milliardbeløb på at opkøbe private ejendomme

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Der skal kastes milliarder efter at opkøbe private ejendomme og omdanne dem til almene boliger, lyder det fra boligminister Kaare Dybvad.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

For nyligt udtalte Mette Frederiksen (S), at regeringen har planer om at bygge 22.000 almennyttige boliger på 80 til 90 kvadratmeter over de næste 15 år. 

Statsministeren vil gøre boligerne tilgængelige for folk med almene indkomster, da huslejen skal ligge på de 8.000 kroner.

Det skriver B.T.

Ifølge Boligministeriet vil det kunne betyde 15.000 yderligere almene boliger i København, oplyser Berlingske.

Det bliver dog ikke uden udfordringer. 

Der er ikke mange tilgængelige byggegrunde i områder som Frederiksberg og Østerbro, og boligerne i disse områder er i øvrigt ikke almennyttige.

Men der må og skal bygges almene boliger i disse områder, mener indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

Det vil ministeren sørge for ved at afsætte et “milliardbeløb” til at almennyttige boligselskaber kan opkøbe privatejede ejendomme, hele boligkvarterer samt hoteller og derved omdanne ejendommene til almennyttige lejligheder.

– Det tætteste, vi kommer på billige boliger, er de almennyttige, som kun koster, hvad de koster at opføre med offentlig støtte, og som ikke skal generere afkast til sine ejere, siger ministeren til B.T.

Udtalelserne kom inden ministeren tirsdag præsenterede et boligudspil, som især er rettet mod Hovedstaden.

Ved “almene boliger” forstås lejeboliger ejet af boligorganisationer eller boligfællesskaber, som er reguleret af lovgivning vedtaget i Folketinget. 

Det betyder blandt andet, at ingen må drage profit af huslejen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?