Borgerforslag stormer stadig frem: Vil have endnu flere til at støtte rigsretssag mod Mette F.

Borgerforslag om rejsning af rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen på, torsdag den 28. januar 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Et borgerforslag om at stille statsminister Mette Frederiksen for en rigsret rundede for nyligt 50.000 underskrifter. Men gruppen bag vil fortsætte med at samle støtter, lyder det.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
På blot 20 dage – i perioden fra den 8. til den 28. januar – lykkedes det gruppen bag borgerforslaget “Mette Frederiksen for en rigsretssag nu” at samle 50.000 underskrifter. 
Dermed skal borgerforslaget tages op i folketingssalen og politikerne skal altså tage stilling til, om landets socialdemokratiske statsminister skal stilles for en rigsret for sit grundlovsbrud i minkskandalen.
Men selvom de nødvendige 50.000 underskrifter allerede er indsamlet, vil gruppen bag fortsætte med at samle endnu flere støtter, fortæller initiativtager Bente Dahl Pedersen til Indblik.
– Vi går efter 65.000 til 70.000 underskrifter, så vi kan blive det borgerforslag med flest støtter. Det handler om at sende et signal om, at befolkningen ikke har tillid til Mette Frederiksen, så politikerne kan stille et mistillidsvotum, fortæller hun.
I skrivende stund har borgerforslaget opnået 57.646 støtter.
Borgerforslaget er endnu ikke blevet fremsat i Folketinget, men har ved flere lejligheder været debatteret og omtalt i folketingssalen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?