Borgmester klar med “vanvittig plan”: Vil sætte permanent stopper for nattelivet

Foto: David Jackson/Unsplash

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Med en ny plan vil Københavns Kommune lukke ned for nattelivet – også på den anden side af corona.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
For tiden er der intet natteliv i hverken København på grund af coronanedlukninger. 
Står det til kultur- og fritidsborgmesteren i Københavns Kommune, Franciska Rosenkilde fra Alternativet, må nedlukningen af nattelivet gerne blive en permanent tilstand – også på den anden side af corona.
Det skriver Berlingske.
Med en ny kommunal “nattelivsplan” lægger borgmesteren nemlig op til at begrænse antallet af nye alkoholbevillinger om natten til restauranter og barer så voldsomt, at nattelivet helt skal lukke ned ved midnat.
Slut med tilladelser til at servere alkohol om natten
Som “klart udgangspunkt” skal der ikke gives nye nattilladelser i tidsrummet fra klokken 24 til klokken 5 om morgenen, står der i planen.
Kommunen ønsker, at udskænkningsbegrænsningerne også skal gælde ved overtagelser og fornyelser.
En alkoholbevilling fra Bevillingsnævnet i København gælder som hovedregel i maksimalt otte år, men kan også gælde i langt kortere tid, og det betyder efter alt at dømme, at mange beværtninger i København – hvis udspillet bliver en realitet – kan vinke farvel til de sene udskænkninger, når deres bevilling udløber.
Plan er endnu ikke politisk behandlet
Planen er ikke blevet behandlet af de øvrige partier på Købehavns Rådhus endnu, men skal torsdag behandles af Kultur- og Fritidsudvalget i kommunen.
Selv forklarer Franciska Rosenkilde til Berlingske, at der “selvfølgelig skal være et natteliv” i København, selvom hendes plan unægteligt ser ud til at gøre vilkårene for dette natteliv sværere.
– Intentionen er, at der skal være fokus på, hvilke natbevillinger man giver, og hvor de ligger. Man kan se, at der er flere steder, hvor man ikke har haft blik for det her. Det har centreret sig om nogle områder, hvor det ikke fungerer. Festen i gaden er et stort lokalt problem for beboere. Det skal vi som politikere have blik for, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde til Berlingske.
Branchen: “Det er en vanvittig plan”
Brancheorganisationen Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC) er rystet over den kommunale plan.
– Ærligt talt synes vi, det er en vanvittig plan, og det et katastrofalt, at den kommer på det her tidspunkt. Vi har prøvet at samle tankerne omkring det, men vi er virkelig rystede over, at politikerne på rådhuset har brugt deres tid på det her.
– Det virker helt malplaceret at komme med planen nu, og det rammer ikke udelukkende diskotekerne, det rammer i høj grad også helt almindelige barer, restauranter og cafeer, som har bevillinger til efter klokken 24, lyder det fra Freja Brandhøj, der er politisk chef i DRC, til Berlingske.
Venstres leder på Københavns Rådhus, beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, erklærer sig også som modstander af planen.
– Det her vil være en de facto afvikling af det natteliv, vi kender. Lige nu har vi en situation, hvor erhvervet har været lukket ned i snart et år. I Venstre har vi bakket op om en restriktiv praksis, men det her betyder, at nattelivet inden for en relativ kort årrække vil lukke klokken 24, fortæller hun til Berlingske.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?