Coronapasset vender tilbage – og det bør kompensationspakkerne også, lyder det fra erhervsorganisation

Mia Amalie Holstein. (Pressefoto)

Kompensationspakkerne fra foråret bør genindføres, så det ikke igen er erhvervslivet, der skal betale regningen for hele Danmarks coronaindsats. Det mener SMVdanmark.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Coronapasset vender fredag tilbage, og det er ikke kun den generelle befolkning, der vil mærke konsekvenserne af, at coronapasset bliver genindført.

Cheføkonom og politisk chef i erhvervsorganisationen SMVdanmark, Mia Amalie Holstein, forventer nemlig også, at en genindførsel af coronapasset vil medføre konsekvenser for erhvervslivet.

Det fortæller hun i en pressemeddelelse.

Coronapasset vil nemlig fungere som en restriktion, der begrænser virksomheders mulighed for at drive forrentning, lyder det fra Mia Amalie Holstein.

Derfor mener hun samtidig, at de ramte virksomheder skal have adgang til kompensation som tilbage i foråret, og uddyber:

– Det er helt urimeligt, hvis enkelte virksomheder eller enkelte brancher – igen – skal bære regningen for hele Danmarks coronaindsats. Derfor bør man genindføre kompensationspakkerne, som vi kendte dem fra foråret.

Cheføkonomen mener derudover, at læren efter halvandet år med corona, nedlukninger og restriktioner, er, at det er erhvervslivet, der er blevet efterladt med med regningen. Det holder ikke, lyder det.

Mia Amalie Holstein peger på, at det særligt er virksomheder inden for events, restauration og turisme, der er blevet ramt, og at disse endda kun har fået mulighed for begrænset kompensation fra staten.

Tidligere i år opgjorde Erhvervsministeriet, at der var blevet udbetalt i omegnen af 30 milliarder kroner i kompensation til virksomheder, der var blevet ramt af nedlukninger og restriktioner.

Et bredt politisk flertal besluttede i slutningen af september i år at udfase kompensationspakkerne til det danske erhvervsliv.

Kompensationsordningen trådte således ud af kraft for blandt andet selvstændige den 30. september, hvilket SMVdanmark nu mener bør genovervejes.

SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder.

[adning id="17957"]

Fik du læst?