Dagens afstemning: Har nedlukningen været prisen værd?

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Efter et års nedlukning er det på tide at tage temperaturen: har nedlukningen været prisen værd? Giv din mening til kende i dagens afstemning her.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Det er i dag et år siden, at statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned på et alvorstungt pressemøde. 
Siden da er Danmark genåbnet halvt for så at lukke ned igen. Alt sammen for at undgå, at coronavirusudbruddet løber løbsk og koster for mange menneskeliv.
Men den langvarige nedlukning koster dyrt. Både økonomisk, hvor det bl.a. anslås, at den er skyld i et produktionstab på op mod en milliard kroner om dagen
Andre estimater lyder på, at krisen og nedlukningen mindst vil koste os 536 milliarder kroner, svarende til 90.000 kroner per dansker.
Derudover koster nedlukningen også på den folkesundhed, det ellers er meningen, den skal værne om. 
Kræftbehandlinger og screeninger udskydes, og danskerne lider mentalt.
Dertil kommer de demokratiske problemer, som nedlukningen medfører. 
F.eks. kan regeringen med den nye epidemilov udføre tvang mod danskerne på 12 forskellige måder, ligesom Mette Frederiksen og co. undervejs i coronahåndteringen har gjort sig skyldig i op til flere grundlovsbrud.
Det skal holdes op mod, at der det sidste år er registreret små 218.000 smittede med coronavirus herhjemme, hvoraf 2.382 er døde med virussen.
Det giver ifølge Statens Serum Institut en dødelighed på omkring 1%. 
Yderligere skal det noteres, at coronavirus primært er farlig og dødelig for ældre og svækkede personer.
Efter et års nedlukning er det på tide at tage temperaturen: har nedlukningen været prisen værd? Giv din mening til kende i afstemningen herunder.
Del gerne afstemningen på sociale medier, så endnu flere kan give deres mening til kende.[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?