Dagens afstemning: Skal dagpengene hæves?

FOTO: UNSPLASH

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Et forslag fra fagbevægelsen om at hæve dagpengene har skabt stor debat. Mener du, at dagpengene skal hæves? Giv din mening til kende i afstemningen her.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har skabt debat med et nyt forslag om at hæve dagpengene med 4.000 kroner. Det vil betyde, at en dagpengemodtager går fra at modtage 19.000 kroner om måneden til i stedet at modtage 23.000 kroner om måneden,
FH mener, at der er behov for en forhøjet dagpengesats for at udligne den forskel, der er mellem dagpengemodtagere og den månedsløn, som folk tjener, når de er i arbejde.
Men forslaget møder hård kritik fra bl.a. De Konservatives formand Søren Pape, der kalder forslaget for “bunduretfærdigt”.
Han påpeger, at hvis forslaget gennemføres, vil det for mange danskere ikke kunne betale sig at få et job.
– Ja, man skal selvfølgelig have en rimelig sum penge, hvis man er på dagpenge. Men der skal altså altid være en større gulerod ved at gå på arbejde end ikke at gøre det, lyder det fra Søren Pape.
Også tænketanken CEPOS har kritiseret forslaget. I en ny analyse vurderer tænketanken, at en højere dagpengesats vil koste 5.000 job herhjemme.
Samtidig estimerer FH selv, at højere dagpenge vil koste statskassen 2,2 milliarder kroner. Dog har organisationen ingen bud på, hvor pengene skal komme fra.
Hvad mener du? Skal dagpengene hæves?
Giv din mening til kende i afstemningen herunder.
Del også gerne afstemningen på sociale medier, så endnu flere kan deltage.[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?