Danmark ligner snart Kina til forveksling

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvis det her coronaregime fortsætter ret meget længere, er det snart kun sproget, der er forskellen på landene Kina og Danmark, skriver Enrico Krog Iversen i dette debatindlæg.

Af Enrico Krog Iversen, erhvervsleder og investor

Man får det kedelige indtryk, at genåbningsplanens fortsatte jerngreb om det danske samfund er en demonstration af politikernes brug af rå magt. Et billede på deres behov for total kontrol med befolkningen?

Med den fortsatte begrænsning af frihedsrettigheder, der under corona er blevet knægtet som aldrig før i Danmark i fredstid, er det vel ikke mærkeligt, hvis der viser sig at opstå udbredt civil ulydighed i befolkningen.

Dette vil sikkert være sundt for demokratiet, da det vil give mulighed for at få en række sager prøvet ved domstolene. Så får vi også samtidig svar på om magten stadig er tredelt i Danmark

Hvis det her coronaregime fortsætter ret meget længere, er det snart kun sproget, der er forskellen på landene Kina og Danmark. Respekten for individet og dets grundlovssikrede rettigheder bliver sværere og sværere at få øje på.

Tonen fra regeringen har smittet af på stemningen i det danske samfund, hvor mistro, mistænkeliggørelse og coronakonflikter er rykket helt ind danskernes privatsfære. Folk vogter på hinanden og ”leger coronapoliti”.

Der sker en diskret vurdering af, om ”du er en farlig en at få ind i mit hus”, før gæster inviteres. Der skal ikke meget til i dag, før så er du mærkelig. Kritikere af den førte coronapolitik får lynhurtigt prædikatet sølvpapirshatte, som man ikke skal lytte til.

Lad os stoppe denne glidebane nu. Giv os vores frihed tilbage.

Giv os Danmark tilbage, så vi også kan tage ansvaret for at leve vores liv og drive vores erhverv eller passe vores job og hver især bidrage til at få bragt vores samfund på fode igen.

Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?