Danskerne har tiltro til EU's fremtid

Den nyeste Eurobarometer viser, at store dele af EU's befolkning ser optimistisk på fællesskabets fremtid. Og blandt de mest optimistiske er danskerne. Faktisk siger 79% af de danskere, der er blevet spurgt, at de ser optimistisk på EU's fremtid.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Danskerne har tiltro til EU’s fremtid

Den nyeste Eurobarometer (EU’s meningsmåling) viser, at store dele af EU’s befolkning (61%) ser optimistisk på fællesskabets fremtid. Og blandt de mest optimistiske er danskerne.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Faktisk siger 79% af de danskere, der er blevet spurgt, at de ser optimistisk på EU’s fremtid. Kun irerne (85%) er mere optimistiske end danskerne.
Det hænger muligvis sammen med, at danskerne også ser lyst på vores egen økonomi. 91% af de spurgte danskere mener, at det går godt økonomisk i Danmark. Her adskiller danskerne sig markant fra andre landes befolkninger. Kun 7% af grækerne synes, at græsk økonomi klarer sig godt, i Kroatien og Bulgarien er det kun 20%, i Italien 22%, i Spanien 26%, og i Frankrig 29%.
Faktisk er det sådan, at befolkningerne i over halvdelen af EU-landene har større tillid til EU end til deres egne regeringer og parlamenter. Interessant nok er det også holdningen i flere lande med stærke økonomier, f.eks. Luxembourg (59% større tillid til EU) Finland, 58%, og Sverige 56%.
Danskerne mener også, at vores stemme tæller i EU, at vi altså bliver hørt. Det mener 81% af befolkningen herhjemme. I hele EU er gennemsnittet 56%
Det er stadig indvandringen, der bekymrer EU’s borgere mest. 34% nævner immigration som deres største bekymring. Bekymringen for klimaet er dog rykket op på andenpladsen fra en 6. plads ved forrige måling.
Eurobarometer-målingen blev lavet fra 7. juni til 1. juli 2019
Kilde: European Commission[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?