
EU sætter fart på den etniske befolkningsudskiftning
En straf på 150.000 DKK, som medlemsstaterne skal betale for hver migrant, de ikke vil modtage til aflastning af de primære asylhavne i Sydeuropa…
En straf på 150.000 DKK, som medlemsstaterne skal betale for hver migrant, de ikke vil modtage til aflastning af de primære asylhavne i Sydeuropa…
14 af Verdens lande har indledt en militær øvelse rettet mod den vestlige verden.
De deltagende lande repræsenterer godt 3 mia. mennesker. Indblik ser på om de fleste på kloden hader os – frygter os – eller om vi simpelthen har lukket flertallet ude?
Det er nok gået under radaren for mange i lyset af den nu overståede EU-forbeholdsafstemning og den verserende invasion af Ukraine – hvor EU har genvundet sin relevans og styrke
EU varsler – sammen med WHO – en ny smittebølge. Sundhedsministeriet har købt 22 millioner vaccinedoser, som kan holde sig 12 måneder. Vi er 5,8 mill. mennesker. Er I klar til at blive stukket?
Danskerne stemte i 1993 for at indføre forsvarsforbeholdet i EU, og skal nu stemme om det igen, dog denne gang om det skal afskaffes. Men hvad er forsvarsforbeholdet, og hvilke partier siger JA og hvilke NEJ – samt hvorfor?
Med vedtagelsen af forslaget bryder Enhedslisten nu en årtier lang tradition med at støtte dansk udmeldelse fra EU.
EU-toppen vil have at store fremtidige beslutninger kan foregå uden at alle lande behøver at være enige.
Vi har ikke indført en række regler, som EU-direktiver ellers forpligter os til – EU-direktiver, vi selv har været med til at vedtage. Det drejer sig om hvidvask og miljøansvar, om luftforurening og håndtering af radioaktivt affald.
Alle andre EU-lande end Danmark har to momssatser. Lavere moms på dagligvarer kommer særligt folk med lave indkomster til gode, så det kan undre, at danske politikere er så modvillige.
De nye store europæiske hjælpepakker rejser spørgsmålet, om EU-fællesskabet er ved at tiltage sig finanspolitiske kompetencer.
På trods af positive prognoser for tobisbestanden har danske havbiologers rådgivning resulteret i en nedjustering af fiskekvoterne. I Norge er kvoterne blevet mere end tredoblet.
Nu har vi dilemmaet igen: Skal vi være solidariske i EU og dermed sikre, at EU og dets indre marked fortsat kan fungere, eller skal vi blæse på det og så risikere, at det hele falder sammen?
Der er ikke så mange danskere i EU-organerne som tidligere. Det er en højst risikabel udvikling, siger formanden for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen.
15 EU-lande har nu lukket grænserne og indført kontrol med indrejsende – for at holde nye corona-tilfælde ude. Det kan være starten på et opgør med Schengen-aftalen, som sikrer EU-borgere fri adgang til alle EU-lande.
Kommissionen udsender hver uge en rapport om, hvordan russiske medier og troldefabrikker med misinformation forsøger at skabe et mediebillede, der fremmer Ruslands kort over verden.
Debatten om EU’s indflydelse på medlemsstaternes nationale lovgivning har raset i årtier. EU har aldrig lovgivet mindre end nu, og i 2019 vedtog man det laveste antal forordninger i 30 år. Alligevel vægrer to danske EU-forskere sig ved at drage konklusioner angående unionens indflydelse på dansk lovgivning. Det kan ikke gøres op i tal, lyder svarene.
Briterne og EU står langt fra hinanden på en række punkter, og derfor tyder de nuværende tendenser på en hård skilsmisse, bemærker Hans Martens.
Siden Bulgarien blev medlem af EU i 2007, har landet mistet 21% af sin befolkning – og samme tendens har ramt det nyeste EU-land, Kroatien, som ventes at miste 17% af sin befolkning i perioden frem mod 2050.
Grønne værdipapirer skulle være en del af klimaløsningen, men aftalen blev stoppet af bl.a. Frankrig og Storbritannien.
Dansk Folkeparti mener, at regeringen må tage til Bruxelles og kræve, at dagpenge kan indekseres efter købekraft. Man skal ikke kunne leve som konger i Østeuropa for danske dagpenge, siger DF’s Bent Bøgsted.
Lobbyisterne er massivt til stede i EU’s lovgivende og regulerende system. De har indflydelse i Kommissionen, i de såkaldte ”comitology”-komiteer.
EU’s ministerråd har nu vedtaget, at EU’s ydre grænser skal bevogtes af 10.000 mand. Beslutningen har været undervejs et godt stykke tid, men den 8. november gik den endeligt igennem i Ministerrådet.
Europas Forenede Stater er et overordnet mål, vi skal bevæge os hen imod, siger den nye landsformand i Radikal Ungdom, Lukas Lunøe.
Ny opgørelse viser, at danske medlemmer har været mindre tilbøjelige til at stemme for lovforslag i Europa-Parlamentet end deres kolleger. Tendensen kan dog ændre sig i næste periode.
Miljøministrene for EU’s 28 lande kan ikke enes om, at alle lande i 2030 skal udsende 40% mindre CO2 i luften, end de gjorde i 1990. Det skulle være sket på et møde forleden i Luxembourg, men her valgte man i stedet at udskyde fastsættelsen af de konkrete 2030-mål til næste år.
”Der ligger helt klar et uforløst potentiale i at inddrage service i reglerne for det indre marked,” siger formanden for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen.
Skal der ny gang i EU’s indre marked, er det nødvendigt at gennemføre EU’s servicedirektiv, som det oprindelig blev lagt frem i 2006, siger professor i statskundskab ved Københavns Universitet Peter Nedergaard.
Europaudvalgets nye formand, Eva Kjer Hansen (V) mener, at Europaudvalget ikke længere fungerer optimalt som kontrollant og medspiller i varetagelsen af den danske EU-politik.
Den nyeste Eurobarometer viser, at store dele af EU’s befolkning ser optimistisk på fællesskabets fremtid. Og blandt de mest optimistiske er danskerne. Faktisk siger 79% af de danskere, der er blevet spurgt, at de ser optimistisk på EU’s fremtid.
Danmark regnes for at være et af de lande i EU, som hurtigst og mest effektivt omsætter de fælles EU-direktiver til dansk lovgivning.
En EU-rapport viser at selv om man køber økologiske fødevarer, er der ingen garanti for, at der ikke findes sprøjterester i dem. I rapporten har man registreret over 100 forskellige pesticider i økologiske fødevarer.
Alt tyder på, at Danmark har mindre indflydelse på den fælles europæiske lovgivning, end vi burde have. En af grundene er forbeholdene, en anden kan være, at Danmark simpelthen har færre folk i Bruxelles end andre lande til at fremføre danske synspunkter, skabe netværk og alliancer.
Danske akademikere har svært ved at klare den prøve, man skal bestå, hvis man vil ansættes i EUs institutioner som f.eks. EU-Kommissionen og Ministerrådet.
Indblik.dk er et digitalt medie. Vi stiller de spørgsmål, som andre glemmer at stille. Vores mission er at udfordre de vedtagne sandheder og give modspil til den konsensus, der præger dansk politik og det etablerede danske mediebillede. Vi sætter borgernes frihed først og er drevet af en tro på det produktive Danmark, der får hjulene til at køre rundt.
Kontakt
Information
Nyhedsbrev
Tilmeld dig Indblik.dks nyhedsbrev og få dagens vigtigste nyheder leveret direkte i din indbakke.
Copyright @ 2023 Indblik.dk