Demonstration FOR atomkraft på Rådhuspladsen

Helt ubemærket af medierne holdt danske atomkraft-tilhængere en demonstration på Rådhuspladsen i København søndag den 20. oktober.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Demonstration FOR atomkraft på Rådhuspladsen

Kernekraft-tilhængere demonstrerede for første gang i en menneskealder.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Helt ubemærket af medierne holdt danske atomkraft-tilhængere en demonstration på Rådhuspladsen i København søndag den 20. oktober. Den var organiseret af foreningen REO (Ren Energi Oplysning), som ønsker atomkraft i Danmark, og Facebook-gruppen ”Atomkraft-Ja-Tak”.
Samtidig fandt der pro-atomkraft-demonstrationer sted i en række byer verden over, bl.a. Paris, Berlin og Taipeh (Taiwan).
Hovedargumentet for a-kraft-tilhængerne er, at kernekraft er CO2-fri og derfor er nødvendig, hvis man mener det alvorligt med at etablere en energiforsyning, som ikke belaster CO2-regnskabet. A-kraft er indtil videre den eneste teknologi, der kan klare at skaffe strøm til verdens befolkning, som vokser med 80 millioner hvert år. Vind og sol slår slet ikke til.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2961″ img_size=”750×470″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Desuden er der sket en teknologisk revolution med etableringen af kernekraftværker, fordi man mange steder i verden nu satser på små værker, der er meget billigere at etablere end de kendte kernekraftværker. Og kernekraft bliver stadig mere sikkert – selv om alle tal allerede viser, at det er verdens sikreste energiform.
Formanden for REO, Thomas Grønlund Nielsen, oplevede demonstrationen sådan her:
”Vi nåede ud til flere end nogensinde før, i hvert fald i min tid i REO. Klistermærker og pjecer blev revet væk, så jeg skal til grafikeren og bestille flere. Atomkraft-bannerne vajede. Der blev sunget og danset med hvide REO-trøjer og isbjørne. Vi kunne høres vidt og bredt. Masser af børn fik heliumfyldte atomkraft-balloner med eller uden deres forældres gode vilje. I det hele taget var Rådhuspladsen et smukt syn i dag mellem 10 og 14.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2962″ img_size=”750×470″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2963″ img_size=”750×470″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?