Demonstration FOR atomkraft på Rådhuspladsen

Helt ubemærket af medierne holdt danske atomkraft-tilhængere en demonstration på Rådhuspladsen i København søndag den 20. oktober.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Demonstration FOR atomkraft på Rådhuspladsen

Kernekraft-tilhængere demonstrerede for første gang i en menneskealder.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Helt ubemærket af medierne holdt danske atomkraft-tilhængere en demonstration på Rådhuspladsen i København søndag den 20. oktober. Den var organiseret af foreningen REO (Ren Energi Oplysning), som ønsker atomkraft i Danmark, og Facebook-gruppen ”Atomkraft-Ja-Tak”.
Samtidig fandt der pro-atomkraft-demonstrationer sted i en række byer verden over, bl.a. Paris, Berlin og Taipeh (Taiwan).
Hovedargumentet for a-kraft-tilhængerne er, at kernekraft er CO2-fri og derfor er nødvendig, hvis man mener det alvorligt med at etablere en energiforsyning, som ikke belaster CO2-regnskabet. A-kraft er indtil videre den eneste teknologi, der kan klare at skaffe strøm til verdens befolkning, som vokser med 80 millioner hvert år. Vind og sol slår slet ikke til.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2961″ img_size=”750×470″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Desuden er der sket en teknologisk revolution med etableringen af kernekraftværker, fordi man mange steder i verden nu satser på små værker, der er meget billigere at etablere end de kendte kernekraftværker. Og kernekraft bliver stadig mere sikkert – selv om alle tal allerede viser, at det er verdens sikreste energiform.
Formanden for REO, Thomas Grønlund Nielsen, oplevede demonstrationen sådan her:
”Vi nåede ud til flere end nogensinde før, i hvert fald i min tid i REO. Klistermærker og pjecer blev revet væk, så jeg skal til grafikeren og bestille flere. Atomkraft-bannerne vajede. Der blev sunget og danset med hvide REO-trøjer og isbjørne. Vi kunne høres vidt og bredt. Masser af børn fik heliumfyldte atomkraft-balloner med eller uden deres forældres gode vilje. I det hele taget var Rådhuspladsen et smukt syn i dag mellem 10 og 14.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2962″ img_size=”750×470″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2963″ img_size=”750×470″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?