Derfor skal Københavns Rådhus ikke flage med Pride-flag

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Bare kald mig sur og gammeldags, men vi hejser simpelthen ikke regnbueflaget over de vigtigste offentlige bygninger i Kongeriget, skriver Anastasia von Wildenrath Løvgreen i dette debatindlæg.

Af Anastasia von Wildenrath Løvgreen, folketings- og kommunalvalgskandidat, Nye Borgerlige

I disse dage viger Dannebrog pladsen til fordel for regnbueflaget på Københavns Rådhus i anledningen af Copenhagen Pride. Og her har jeg kun én ting at sige: regnbueflaget og andre flag burde ikke få lov til at vaje på offentlige institutioner!

Bare kald mig sur og gammeldags, men vi hejser simpelthen ikke regnbueflaget over de vigtigste offentlige bygninger i Kongeriget; herunder Københavns Rådhus og Christiansborg – ej heller under World Priden.

Hvorfor? Først og fremmest kan det give forventninger om retten til at hejse andre flag med andre symboler fremadrettet. I værste fald vil det langsomt udvande betydningen af Dannebrog, hvis alle flag kan opnå̊ samme plads og status. Og den bekymrende glidebane har jeg ikke lyst til at støtte.

Derudover står Dannebrog over alt andet. Punktum. Det er det eneste flag, der burde vaje på Rådhuset. Længere er den sådan set ikke.

Og nej, det gør mig ikke til homofob og intolerant. Dannebrog er med til at indramme vores danske fælleskab baseret på vores kristne kulturarv, som har været med til at danne fundamentet for blandt andet vores demokrati og vores frihed. Et symbol som sætter mennesket højest.

Intet flag vajer bedre, mere elegant og smukkere. Jeg håber, at Københavns Rådhus ikke vil tillade andet end et smukt og vajende Dannebrog på toppen af bygningen til næste års utallige pridearrangementer. 

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?