“Det er et demokratisk problem”: Hver gang Lars Løkkes nye parti prøver at samle vælgerklæringer ind, går systemet ned

Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock.com

Det offentlige IT-system kan simpelthen ikke følge med.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Tidligere statsminister og Venstreformand Lars Løkke Rasmussens nye parti, Moderaterne, er så småt ved at tage hul på arbejdet med at indsamle de lidt over 20.000 vælgererklæringer der skal til for at blive opstillingsberettigede til næste folketingsvalg.

Men det er et arbejde, der bliver gjort endog meget svært på grund af offentlige IT-systemer, der volder tekniske problemer.

Således gik hele Indenrigs- og Boligministeriets vælgererklæring.dk-hjemmeside ned i går, da Lars Løkke Rasmussen lavede et Facebookopslag, hvor han opfordrede sine følgere til at gå ind og give en erklæring.

Desværre er det noget, som Moderaterne har oplevet så godt som hver gang, de har forsøgt at indsamle vælgererklæringer.

Det sker både, når de selv deler link til vælgererklæringshjemmesiden og når diverse medier omtaler Moderaterne, fortæller partiets kommunikationschef, Jeppe Søe, til Indblik.

– Det her sker hver eneste gang, vi deler et link til siden, og vi påpeger det overfor ministeriet hver gang, siger han og fortsætter:

– Det her er jo demokratiets forpost. Det er jo her, hvor du kan komme udefra, lave et nyt parti og påvirke det eksisterende. Det er et demokratisk problem, at man har valgt at bruge en så dårlig server til at drive systemet for vælgererklæringer.

– Man skal huske på, at det jo ikke kun går ud over os. Det går også ud over f.eks. Frie Grønne og alle andre partier, der indsamler vælgererklæringer.

Jeppe Søe fortæller, at flere end 15.000 klikkede ind for at give en vælgererklæring til Moderaterne efter Lars Løkkes Facebookopslag, hvor hele systemet gik ned.

– De vælgererklæringer har vi nu mistet. Det er virkelig grotesk, siger han og fortæller endvidere, at man i partiet har lavet en support-linje, der nærmest i døgndrift hjælper potentielle vælgere, der oplever tekniske problemer, når de vil afgive en vælgererklæring.

For nu afholder de massive tekniske problemer Moderaterne fra for alvor at sætte blus på indsamlingen af vælgererklæringer, og det ærgrer Jeppe Søe.

Vælgererklæring.dk-hjemmesiden er dog i skrivende stund oppe at køre igen.

Indenrigs- og Boligministeriet fortæller til Indblik, at man er ved at udrede årsagerne til de tekniske problemer, som systemet for indsamling af vælgererklæringer blev ramt af i går.

Indblik forfølger sagen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?