“Det er uværdigt”: Socialdemokratisk “tæskehold” forhindrede kritiske spørgsmål til samråd

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

“Det handlede nok mest om at fjerne fokus fra ministeren”, lyder kritikken fra Frie Grønnes partileder Sikandar Siddique til TV 2.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Kritikken kommer som reaktion på, at socialdemokratiske folketingsmedlemmer fredag kaprede et samråd om forsvarsminister Trine Bramsens (S) omdiskuterede Ærø-besøg.

Besøget fandt sted midt i de afgørende dage, hvor Afghanistan blev overtaget af den islamistiske terrororganisation Taliban.

De fremmødte politikere fik dog ikke mange muligheder for at stille kritiske spørgsmål til den skandaleramte minister. 

5 ud af de i alt 23 samrådsdeltagere var nemlig socialdemokratiske folketingsmedlemmer, som var mødt op for at forsvare Trine Bramsen.

En af de fremmødte socialdemokrater mente endda, at Bramsen fortjente en medalje for sit visit på Ærø, der lå en søndag formiddag – altså uden for almindelig, socialdemokratisk arbejdstid.

Ifølge Sikandar Siddique var socialdemokraternes opførsel til samrådet “uværdig”.

– Det er uværdigt, at man som minister stiller op med bagkant (på en time, red.) og har den frækhed at tage fem partifæller med, som stiller rygklappende spørgsmål, siger han til TV 2.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er det socialdemokratiske fremmøde – han kalder det et “tæskehold” – på samrådet udtryk for, at Trine Bramsen er presset, og at partiet vil komme hende til undsætning.

Han kalder tilgangen for “usædvanlig”, men tilføjer, at samme trick er blevet benyttet før – også af blå regeringer.

Dog var det fredag meget tydeligt, at Socialdemokratiet forsøgte at skærme Trine Bramsen for kritik, mener Hans Engell.

[adning id="17957"]

Fik du læst?