Det går godt for dansk økonomi

Den danske økonomi var fortsat i vækst i 3. kvartal 2019. Den mindre vækst dækker dog over større forskelle set hen over brancher.
Foto: Hans Søndergaard

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Det går godt for dansk økonomi

Den danske økonomi var fortsat i vækst i 3. kvartal 2019. Den mindre vækst dækker dog over større forskelle set hen over brancher.
Af Thomas Funch, tbf@indblik.net
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske økonomi er i fremgang, og at BNP i tredje kvartal 2019 er vokset med 0,3 procent, mens beskæftigelsen er steget med 0,2 procent.
Det er især medicinalvirksomhederne og virksomhederne, der producerer grønne løsninger, der klarer sig godt. Det er med god grund, forklarer Mortan Granzau, der er underdirektør i Dansk Industri, til Indblik.net.
”Vores industri er mere orienteret omkring produkter, som man efterspørger, uanset hvordan det står til. Man har altid behov for medicin, grønne løsninger og for mad. Derfor har Danmark trodset modgangen og har vækst,” siger Morten Granzau.
Byggebranchen halter bagefter
Men det er ikke kun fest og glade dage i det private. Mens transportmiddelindustrien og møbelindustrien kunne se en vækst på over 12 procent, så er det indtil videre gået knap så godt for byggebranchen.
Selvom der er bygges i stor stil i de danske storbyer, så må man i byggebranchen erkende, at man ikke har kunnet følge med resten af de private erhverv. Det skyldes ifølge tal fra Danmarks Statistik, at efterspørgslen ligger stille, samtidig med at manglen på arbejdskraft er steget.
”Man har afsluttet dele af mange store projekter som eksempelvis metroen og supersygehusene, så der nu er mindre aktivitet, end der har været tidligere. Samtidig har man ikke iværksat tilsvarende nye projekter, og derfor er det gået lidt i stå i byggebranchen,” siger Morten Granzau.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3098″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1792″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2884″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?