Økonomi

Økonomi

Søren Pind: Fastkurspolitikken er blevet religiøs

Tidligere justitsminister Søren Pind ærgrer sig over den manglende politiske interesse for at sætte effektivt ind. Han opfodrer politiske partier og tænketanke til at tænke kreativt – også diskutere – om kronens værdi kan opskrives.

Økonomi

Stribevis af statslige selskaber kan med fordel sælges

Arvesølv: Venstre med Jakob Elleman-Jensen (V) i spidsen vil sælge statens aktier i energiselskabet Ørsted. Men der er et mylder af andre muligheder for at sælge statslige selskaber opnå store gevinster og frigøre store formuer til nye formål.

Økonomi

Eksperter skal jagte kur mod voldsom økonomisk pine

Lyn fra klar himmel: Et ganske alvorligt økonomisk problem er pludselig dukket op herhjemme. Det er tilmed kommet bag på stort set alt og alle. Men nu skal en række eksperter finde en hurtig løsning, så inflationen ikke løber løbsk.

Økonomi

Udlandet forgylder Danmark med penge

Pengemagnet: Danmark suger for tiden penge til sig fra udlandet som en kraftig magnet. Det øger vores velstand og kreditværdighed på helt unik vis.

Økonomi

Mette Frederiksens (S) økonomiske nedtur

Advarsel: Dansk økonomi er på vej ned i fart. Der er mindst ti sikre tegn på, at en krise lige nu banker på. Det sætter regeringen under yderligere pres i den kommende valgkamp, hvor meningsmålingerne i forvejen er dårlige for Socialdemokratiet.

Nu giver Falcks mangeårige overpriser bagslag

Mere konkurrence på ambulanceområdet – modsat sidst. Sådan lyder det fra flere regioner, der tidligere har måttet leve med, at Falck med sine overpriser styrede markedet. Kontrakter for milliarder er på vej i udbud.

Økonomi

Kan enighed om gigantisk EU-hjælpepakke tilføre EU ny dynamik?

Tyskland og Frankrigs enighed om at oprette en gigantisk EU-hjælpefond kan bidrage til realiseringen af en fuldt udviklet Økonomisk og Monetær Union. Unionen skal solidarisk optage og hæfte for et lån på 3.500 mia. kroner, som skal tilgodese nødlidende medlemslande.

Erhverv

Grøn bankplan bekymrer økonomer

Finanssektoren vil sætte danskernes indlån på over 1.100 mia. kr. i spil i grøn omstilling. Men det kan blive farligt og dyrt, siger privatøkonom.

Økonomi

Mange flere udlændinge på dagpenge

Mens flere danskere forlader dagpengesystemet, går udviklingen den modsatte vej for udlændinge, viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som er gengivet i Fagbladet 3F.

Erhverv

DF opfordrer til opgør med dagpenge i EU

Dansk Folkeparti mener, at regeringen må tage til Bruxelles og kræve, at dagpenge kan indekseres efter købekraft. Man skal ikke kunne leve som konger i Østeuropa for danske dagpenge, siger DF’s Bent Bøgsted.

Økonomi

KL advarer staten om normeringens fælder

Er minimumsnormeringer den rigtige vej at gå? Et notat fra KL, som Indblik.net har fået aktindsigt i, advarer om, hvordan gode intentioner kunne ende galt – eller blive dyrere endnu. Måske kan pengene bruges bedre.

Erhverv

Det går godt for dansk økonomi

Den danske økonomi var fortsat i vækst i 3. kvartal 2019. Den mindre vækst dækker dog over større forskelle set hen over brancher.

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]