“Det gider jeg faktisk ikke at deltage i”: Radio Louds program var så dårligt, at Jim Lyngvild smækkede røret på

“Jeg forstår overhovedet ikke, at jeg skal deltage på så lavt et niveau”, lød det fra den frustrerede designer og iværksætter Jim Lyngvild inden han smækkede røret på.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Iværksætter, designer og forfatter Jim Lyngvild gæstede torsdag morgen den udskældte Radio Louds debatprogram Touché.

Her skulle han deltage i en paneldebat om den kritik, han selv og kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er genstand for i disse dage.

Årsagen til kritikken er et billede, hvor ministeren er blevet klædt ud af Lyngvild, så hun fremstår som en vølve. Billedet skal bruges i en udstilling på Køge Museum, som Jim Lyngvild står bag.

Læs mere om det her.

Men det var altså denne sag, som Lyngvild skulle debattere via en telefonforbindelse i debatprogrammet Touché.

Her havde værterne Cecilie Lange og Kevin Shakir inviteret en logopæd ved navn Thea Eline Huglstad samt en anden Radio Loud-vært med ind som paneldeltagere.

“Jeg forstår overhovedet ikke, at jeg skal deltage på så lavt et niveau”

Efter en intro, som værterne roste sig selv for, indrømmede begge disse deltagere grinende, at de var ligeglade med det emne, der skulle diskuteres.

Thea Eline Huglstad fortalte endvidere, at hun var i tvivl om, hvorvidt kirkeministeren var minister for alle trossamfund i Danmark eller blot folkekirken.

Da det blev Jim Lyngvilds tur til at tale i programmet, lød det prompte fra manden bag det omdiskuterede billede:

– Allerførst vil jeg sige, at I har inviteret to ind i studiet der ikke ved, hvad en vølve er, og som ikke ved, om kirkeministeren er minister for alle trosretninger i Danmark, så jeg forstår faktisk overhovedet ikke den her debat. 

– Jeg forstår overhovedet ikke, at jeg skal deltage på så lavt et niveau. Der bliver gjort grin med det, man tager ikke stilling til det … man har ikke engang gidet at google hvad en vølve er, så det gider jeg faktisk ikke deltage i, det her. Det her er under al kritik.

Jim Lyngvild smækkede herefter røret på og efterlod radioværterne lettere forvirrede.

De forsøgte kort efter at ringe Jim Lyngvild op igen, men han afviste at deltage yderligere.

– Jeg har faktisk ikke lyst til at deltage i det her radioprogram, for jeg synes simpelthen I fornedrer noget, som I ikke engang gider sætte jer ind i, hvad er, lød fra Jim Lyngvild, inden han lagde på for anden gang.

Herefter blev der smågrinet i radiostudiet, inden den ene vært Cecilie Lange medgav, at “niveauet er lavt i dag”.

Touché beskriver sig selv som “hele Danmarks kommentarspor på lyd” og er et af de mere kendte programmer på Radio Loud.

Radio Loud har fra start været kritiseret for dels sine lave lyttertal og dels for den lave kvalitet, der præger mange af radiostationens programmer.

Radiostationen, der modtager omkring 65 millioner skattekroner om året, har i denne uge fået en ny programdirektør i form af Simon Andersen, der tidligere har arbejdet på bl.a. Radio24Syv og senest på Berlingske, hvor han bestred stillingen som nyhedschef.

Simon Andersen har i flere interviews erklæret, at niveauet på Radio Loud indtil nu har været for ringe, og at han som ny programdirektør vil gøre det til sin mission at løfte niveauet.

Omtalte episode af Touché er efter denne artikels udgivelse udkommet som podcast. Lyt med her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?