”Det her spil er skidt for regeringen”: Mobilspillet ”Slette Mette” kan flytte holdninger, lyder det fra ekspert

Screenshot fra spillet "Slette Mette".

Et nyt satirisk iPhone-spil, med Mette Frederiksen i hovedrollen, har taget danskerne med storm. Spillet har potentiale til at flytte holdninger, lyder ekspertvurderingen til TV 2.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

Den danske politiske satire har nået nye højder. Nu gør den sig også gældende i spil-verdenen.

Sidste uge blev det nye iPhone-spil ved navn ”Slette Mette” lanceret.

Et pixeleret 2D-spil hvor du som spiller indtager hovedrollen som Mette Frederiksen, der skal håndtere forskellige udfordringer på sin vej.

I den pixelerede verden støder man herved på udfordringer i form af SMS’er, der skal slettes, mink der skal gasses, samt strejkende sygeplejersker og journalister, der skal undviges.

Ifølge udviklerne har spillet ikke nogen politisk agenda, men er udelukkende lavet for sjov i et satirisk øjemed. Men selvom et sådant spil umiddelbart virker som harmløst spas, er det bestemt ikke ufarligt for Mette Frederiksen og hendes regering.

Det vurderer kommunikationsrådgiver med speciale i politisk og digital kommunikation, Benjamin Rud Elberth, til TV 2.

– Udviklerne har formået at få hele Mette Frederiksens portefølje af svære sager med. Og kampagne og kommunikation virker jo, hvilket det her er. Spillet kan sagtens flytte mennesker og holdninger, siger kommunikationsrådgiveren til TV 2.

Og at spillet allerede nu har oplevet så mange downloads vidner om, at bevidstheden om Mette Frederiksens skandalesager nu også er nået ud til de unge, som ellers normalt forholder sig overvejende apolitisk.

Samtidig rammer det skarpt ind i en tidsånd, hvor man har set flere eksempler på politiske skandalesager, der bliver mødt med en anderledes og forøget opmærksomhed som følge af internettets memes og satire.

Derfor vurderer kommunikationsrådgiveren, at ”det her spil er skidt for regeringen”.

Heimdal Games, som er firmaet bag Slette Mette, kan nu prale af, at deres spil allerede har toppet listen over de mest downloadede gratis iPhone-spil i Danmark.

Spillets store succes har givet udviklerne blod på tanden. Fremover har de planlagt at udvikle en pro-udgave, som kommer til at koste penge, samt løbende at tilføje nye elementer til spillet.

Det oplyser B.T.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?