Det Politiske Termometer: S får sit værste resultat i år, mens DF får sit bedste

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Få overblikket over den aktuelle vælgeropbakning til de danske partier her.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

Hver uge foretager analyseinstituttet Voxmeter løbende meningsmålinger for Ritzaus Bureau af danskernes opbakning til de politiske partier.

Her i “Det Politiske Termometer” får du et overordnet overblik over, hvad disse løbende målinger viser. Vi udvælger de vigtigste historier fra meningsmålingerne, så du hurtigt kan få overblikket.

Voxmeter-målingen for uge 22 viser således, at Konservative står til deres værste resultat siden februar.

Derudover står Dansk Folkeparti til at få deres bedste resultat i år, mens Socialdemokratiet står til at få deres værste resultat i år.

Rød blok er gået meget tilbage, men alt i alt, fører den stadig markant.

Læs videre herunder for at få det overordnede overblik over den aktuelle vælgeropbakning til partierne.

Husk, at der er statistisk usikkerhed i meningsmålinger. Usikkerheden er angivet ved de enkelte partier nedenfor.

Rød blok

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Rød blok står samlet set til at få 54,1 procent af stemmerne i den seneste uges måling, hvilket er et fald på 0,9 procentpoint siden sidste uges måling, hvor den samlede røde blok stod til at få 55 procent af stemmerne.

Det er desuden en stigning på 2 procentpoint siden valget i 2019, hvor rød blok fik 52,1 procent af stemmerne.

Der er hos rød blok en usikkerhed på plus/minus 3 procentpoint.

Socialdemokratiet

Socialdemokratiet er i den seneste måling faldet markant ift. sidste uges måling, hvor partiet stod til at få 31,7 procent af stemmerne

Socialdemokratiet er siden sidste uges måling faldet med 1,2 procentpoint, hvilket vil sige, at partiet står til en vælgeropbakning på 30,5 procent. Dette er desuden partiets værste vælgeropbakning i 2021.

Dette resultat er dog 4,6 procentpoint bedre, end partiets resultat ved valget i 2019, hvor Socialdemokratiet fik 25,9 procent af stemmerne.

Der er hos Socialdemokratiet en usikkerhed på plus/minus 2,8 procentpoint.

Enhedslisten

Enhedslisten har også oplevet markant tilbagegang. For blot to uger siden, stod partiet til at få 9 procent af stemmerne, men allerede i sidste uge, var partiet faldet til 8,4 procent.

Siden sidste uges måling er Enhedslisten faldet med yderligere 0,3 procentpoint, hvilket vil sige, partiet nu står til en vælgeropbakning på 8,1 procent af stemmerne.

Dette resultat er dog stadig 1,2 procentpoint bedre end partiets resultat ved valget i 2019, hvor partiet fik 6,9 procent af stemmerne.

Der er hos Enhedslisten en usikkerhed på plus/minus 1,7 procentpoint.

Blå blok

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Blå blok står samlet set til at få 44,6 procent af stemmerne i den seneste uges måling, hvilket er en stigning på 1,6 procentpoint siden sidste uges måling, hvor den samlede blå blok stod til at få 43 procent af stemmerne.

Det er desuden et fald på 3,1 procentpoint siden valget i 2019, hvor blå blok fik 47,7 procent af stemmerne.

Der er hos blå blok en usikkerhed på plus/minus 3,0 procentpoint.

Venstre

Venstre er siden sidste uges måling steget markant, og partiet står nu til at få sit tredje bedste resultat i år. Sidste uge stod Venstre til at få 12,5 procent af stemmerne.

Venstre er siden sidste uge steget med 0,8 procentpoint, hvilket vil sige, at partiet i den seneste måling står til at få 13,3 procent af stemmerne,

Dette resultat er dog 9,9 procentpoint dårligere end Venstres resultat ved valget i 2019, hvor partiet fik 23,4 procent af stemmerne

Der er hos Venstre en usikkerhed på plus/minus 2,1 procentpoint.

Konservative

Konservative har i den seneste meningsmåling fået deres dårligste resultat siden Februar. Sidste uge stod Konservative til at få 13,5 procent af stemmerne, men dette resultat er faldet siden.

Siden sidste uge er Konservatives vælgeropbakning faldet med 0,5 procentpoint, hvilket vil sige, at partiet i denne uge står til at få 13 procent af stemmerne.

Dette resultat er dog 6,4 procentpoint bedre end partiets resultat ved valget i 2019, hvor partiet fik 6,6 procent af stemmerne.

Der er hos Konservative en usikkerhed på plus/minus 2 procentpoint.

Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti står ifølge den seneste måling til at få deres bedste vælgeropbakning i år, da de har oplevet en markant stigning siden deres resultat i sidste uge, som lå på 5,7 procent.

Partiet er siden sidste uge steget med 1 procentpoint, hvilket vil sige, at de står til at få 6,7 procent af stemmerne,

Dette resultat er dog 2 procentpoint dårligere end partiets resultat ved valget i 2019, hvor partiet fik 8,7 procent af stemmerne.

Foto: Voxmeter for Ritzaus Bureau

Information om meningsmålingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 7. juni 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.044 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 31. maj 2021 til d. 6. juni 2021.

Voxmeter kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. Ca 25,2 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,8 procentpoint.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik for kun 49 kroner om måneden, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?