DF går markant frem i ny måling efter valg af Morten Messerschmidt som formand

Morten Messerschmidt bliver hyldet, efter han er blevet valgt til ny formand ved Dansk Folkeparti's ekstraordinære årsmøde i Herning søndag den 23. januar 2022. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Det giver tilsyneladende både markant fremgang i meningsmålingerne og i medlemstallene for DF, at Morten Messerschmidt er blevet ny formand.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

Efter en turbulent tid præget af først markant nedgang i meningsmålingerne og siden betydelig uro om, hvem der skulle overtage formandsposten efter Kristian Thulesen Dahl, ser Dansk Folkeparti nu ud til at gå mod bedre tider.

En ny meningsmåling fra analyseinstituttet Voxmeter tyder i hvert fald på, at valget af Morten Messerschmidt som ny formand giver medvind til det hårdprøvede folkeparti.

Således er DF gået frem til 7,1 procent af stemmerne i den nyeste måling. For blot en uge siden, hvor Messerschmidt endnu ikke var valgt som ny formand, stod partiet til en vælgeropbakning på 5,5 procent.

Der er altså tale om en fremgang på 1,6 procentpoint siden Messerschmidt indtog formandsposten i partiet. Ifølge Voxmeters analysedirektør Anna Midtgaard Christensen er det den bedste måling, som DF har fået i mere end et år.

Fremgangen i meningsmålingen kommer efter, at DF også har kunnet melde om en markant fremgang i antallet af medlemmer ovenpå formandsskiftet. I de første par dage efter det ekstraordinære årsmøde, hvor Morten Messerschmidt blev valgt som ny formand, fik DF således hele 2.500 nye medlemmer.

Det er endvidere bemærkelsesværdigt ved den nye meningsmåling, at også Radikale Venstre med 7,7 procent står til den højeste vælgertilslutning siden efteråret 2020.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 31. januar 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.015 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 24. januar 2022 til d. 30. januar 2022. 

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. 

Ca. 25,0 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”. Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 5. juni 2019. 

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,7 procentpoint. I denne måling er usikkerheden for Dansk Folkeparti på 1,6 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?