Ekspert: Mette Frederiksens ønske om “fuldstændig epidemikontrol” er umuligt

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Statsministeren vil have “fuldstændig epidemikontrol”. Men det er umuligt, lyder det nu fra en ekspert.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
Da de små elever mandag vendte tilbage i skole, lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), at de ældre elever først kunne komme i skole igen, når der var “fuldstændig epidemikontrol”.
Denne udtalelse har siden skabt stor forvirring, fordi hverken statsministeren selv eller sundhedsmyndighederne vil forklare, hvad “fuldstændig epidemikontrol” betyder.
Hvad værre er: over for B.T. fortæller tidligere direktør for Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen, at en sådan fuldstændig kontrol med epidemien er umulig.
– Fuldstændig epidemikontrol – det lyder, som om vi ikke må have smittede i Danmark, men der når vi jo måske aldrig til, fortæller den tidligere SSI-direktør til B.T.
Derfor tror Nils Strandberg Pedersen trods alt ikke, at det var dét, Mette Frederiksen mente.
Han mener dog ligesom statsministeren, at vi ikke er et sted, hvor Danmark skal genåbne yderligere. Det på trods af lave smittetal og stadigt større negative konsekvenser ved den fortsatte nedlukning.
– Der er ikke noget, der tyder på, at vi kan lukke mere op på nuværende tidspunkt, for så vil vi få en yderligere smittestigning, lyder det fra Nils Strandberg Pedersen, der ser med bekymring på den britiske variant af coronavirus.
Denne har for nyligt har vist sig ikke at være så smitsom, som mange ellers frygtede.
Flere politikere har mandag kritiseret Mette Frederiksens uklare melding om “fuldstændig epidemikontrol” i hårde vendinger.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?