Ellemann langer ud efter Mette F: Vi blev spist af med halve sandheder

Ellemann: Statsminister misbrugte tillid under coronanedlukning
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]”Statsministerens tillidsbrud og løftebrud”.
Med denne overskrift i et Facebook-opslag mandag gør Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, det klart, hvad han mener om statsminister Mette Frederiksens (S) ageren, da regeringen sidste forår besluttede at lukke store dele af Danmark ned på grund af coronavirus.
Venstre-formandens kritik kommer, tre dage efter at en uvildig ekspertgruppe, som Folketinget havde nedsat, fremlagde en rapport med den konklusion, at idéen om nedlukningen formentlig primært er blevet udtænkt i Statsministeriet.
– Kald mig bare gammeldags, men jeg synes ikke, at det er en ordentlig måde at behandle hverken danskerne eller Folketinget på. Det går ikke, at man ikke fortæller hele sandheden, når den ikke lige passer med det, man vil politisk.
– Hvad skal danskerne tro på? Hvad skal den lille selvstændige og virksomhederne, der er lukket ned, regne med?
– Det handler om tillid, som er fundamentet for, at vi alle kommer godt og trygt igennem corona, skriver Jakob Ellemann-Jensen.
Mette Frederiksen har fået kritik fra ikke mindst partier i blå blok for sine udmeldinger i forbindelse med nedlukningen, der blev meldt ud 11. marts sidste år på et pressemøde.
Dagen efter blev en ny epidemilov, som gav udvidede beføjelser til regeringen, hastebehandlet og siden vedtaget med støtte fra alle partier i Folketinget.
Mette Frederiksen har holdt fast i, at nedlukningen skete “på myndighedernes anbefaling”.
Men sundhedsmyndighederne var uenige med Mette Frederiksen og bakkede ikke op om hendes totale nedlukning, konkluderes det i rapporten.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?