Ellemann om genåbning: “Det går for langsomt”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]“Aftalen er et lille skridt fremad”, lyder det fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen som reaktion på en ny, bred aftale om yderligere genåbning.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Alle Folketingets partier indgik torsdag en aftale om yderligere genåbning af Danmark.
Aftalen sikrer kun en meget lille genåbning, herunder lidt flere elever i skole og en lempelse af forsamlingsforbuddet, så ti personer nu må forsamle sig udendørs uden at risikere bøder fra politiet.
Men det kunne være blevet endnu værre, lyder det fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen.
– Regeringens udgangspunkt var, at intet skulle ændres før efter påske, så vi har fået rykket det.
– Men stod det alene til mig og Venstre, havde vi sendt endnu flere børn og unge tilbage i skole på mandag og åbnet mere for erhvervslivet. For det haster, og det går for langsomt, skriver han i et Facebook-opslag.
Jakob Ellemann-Jensen kalder aftalen “et lille skridt fremad”, men mener, at vi skal rykke hurtigt for at få en færdig plan for hele genåbningen.
– Smittetallene er lave, og der er få indlagte. Derfor skal vi gå videre med genåbningen, så vi får åbnet de liberale erhverv og butikker i storcentre samt sikre en mere normal hverdag for vores børn og unge. 
– Og så skal vi selvfølgelig være klar til at sætte ind lokalt med hurtige og resolutte nedlukninger, der hvor smitten blusser op, skriver han.
De andre partier i blå blok er ligesom Venstre utilfredse med genåbningsaftalen, men har alligevel lagt stemmer til den. 
Særligt den socialdemokratiske regering har et ønske om at genåbne langsomt med baggrund i det “forsigtighedsprincip”, som statsminister Mette Frederiksen har gjort til grundlag for hele coronahåndteringen. 
Mandag skal Folketingets partier endnu engang til forhandlinger om den videre genåbning af Danmark.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Fik du læst?