“En direkte hån”: Socialdemokratisk borgmester kritiseres for mislykket joke om minkskandalen

Michael Vindfeldt. (Pressefoto)

“Jeg var godt nok ved at få aftenkaffen galt i halsen, da jeg så et utrolig fejlslagent forsøg fra Frederiksbergs nye borgmester Michael Vindfeldt på at være sjov”.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

Sådan lyder det i et Facebookopslag fra Konservatives folketingsmedlem Katarina Ammitzbøll, som ligesom mange andre har følt sig nødsaget til at kommentere et mislykket forsøg på en joke fra den nyvalgte socialdemokratiske borgmester på Frederiksberg, Michael Vindfeldt.

Han forsøgte i et tweet at lave sjov med, at Konservative vil hjælpe minkerhvervet i gang igen, efter at alle mink ulovligt blev aflivet i 2020 som følge af en ordre fra statsminister Mette Frederiksen (S).

– Engang var Konservative et parti for fruer i minkpels. Nu kræver de da også minkerhvervet tilbage asap (as soon as possible, red.). Fru bankdirektør Varnæs ville være stolt, skriver Michael Vindfeldt i tweetet, der siden har mødt meget kritik.

Udover Katarina Ammitzbøll har flere andre – primært konservative – rettet kritik mod den nyvalgte Frederiksberg-borgmester, der som bekendt gjorde en ende på 112 års konservativt styre på Frederiksberg ved kommunalvalget i efteråret sidste år.

– Mens mange mennesker fik destrueret deres livsværk og fjernet deres livsgrundlag (ulovligt) sidder Frederiksbergs nye borgmester og morer sig. Det er ikke en borgmester værdigt, skriver Laura Lindahl, medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for Konservative – og tidligere for Liberal Alliance.

Også Jan E. Jørgensen, medlem af Folketinget for Venstre, kritiserer Michael Vindfeldts minkjoke.

Det samme gør Rasmus Jarlov, folketingsmedlem for Konservative. 

Selv forsvarer Michael Vindfeldt sin joke med, at det ifølge ham har gavnet klimaet, at minkerhvervet er blevet nedlagt.

[adning id="17957"]

Fik du læst?