Endnu en region åbner ventelisten op: Sådan kan du springe vaccinekøen over

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Der opstår nu nye muligheder for at springe vaccinekøen over. Men det kræver, at du skriver dig på en særlig liste hver dag, og at du kan være klar ved vaccinationsstedet indenfor 30 minutter.

Alle, der bor i Region Hovedstaden, kan nu dagligt skrive sig på en liste, hvis de ønsker at få en overskudsvaccine sidst på dagen, når alle de fremmødte er blevet vaccineret.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Hidtil har det kun været personer, som har fået en vaccineinvitation, der kunne skrive sig på listen.

Tiltaget skal gøre, at regionen undgår, at vacciner går til spilde, skriver regionen i pressemeddelelsen.

De er de ældste borgere på listen, som vil blive prioriteret først til at få en vaccine.

Der er i gennemsnit mellem en og fem vacciner tilovers hver dag fra de store vaccinationscentre i regionen, der kan vaccinere op mod 6000 borgere om dagen.

Bliver man ringet op, skal man kunne møde på en vaccinationssted inden for 30 minutter.

Navnene på listen bliver slettet hver dag. Derfor skal borgere skrive sig på dagligt, for at tilkendegive om de ønsker at få en overskudsvaccine.

Andre regioner i landet opererer stadig med et krav om, at man i forvejen skal være inviteret for at kunne skrive sig op til en restvaccine. I Region Syddanmark og Region Nordjylland kan man dog også skrive sig op, uanset alder, så længe man kan være på vaccinationsstedet inden for 30 minutter.

/ritzau/

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

 

Fik du læst?

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.