Er genstand for kommissionsundersøgelse: Alligevel sang Mogens Jensen festsang til journalisternes store prisfest i Publicistklubben

Foto: Thomas Søndergaard/Play the Game

Den tidligere socialdemokratiske minister er netop nu genstand for en kommissionsundersøgelse i minkskandalen. Men det forhindrede ham ikke i at synge festsang for landets journalistiske elite.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Fredag den 3. september afholdt Publicistklubben, Danmarks ældste presseforening, sin traditionsrige årlige prisfest.

Her blev der uddelt en række forskellige priser, og bl.a. vandt Puk Damsgård, forfatter og Mellemøsten-korrespondent på det statsejede medie DR den store Publicistprisen, hvor der medfølger 15.000 kroner i præmiepenge.

En anden Mellemøsten-korrespondent, Lasse Ellegaard, modtog Publicistklubbens Ærespris, men der også blev uddelt priser for podcast og dokumentarer.

Undervejs til prisuddelingen var der underholdning, og her var “crooneren fra Mors” en del af showet. Bag dette navn gemmer sig Mogens Jensen, der, som det kunstneriske tilnavn afslører, kommer fra Mors.

Mogens Jensen måtte sidste år gå af som fødevareminister som konsekvens af minkskandalen, hvor den socialdemokratiske regering efter alt at dømme brød Grundloven, da den beordrede alle danske mink aflivet.

Jensen er sammen med bl.a. statsminister Mette Frederiksen (S) netop nu genstand for en grundig kulegravning i en granskningskommission.

Det kan virke mærkværdigt, at landets journalistiske spidser synger festsange og morer sig med en skandaleramt politiker som Mogens Jensen.

Derfor ville Indblik gerne have hørt Publicistklubben om en række spørgsmål, men ingen fra foreningen er vendt tilbage på vores henvendelse, der blev sendt af sted den 6. september.

Vi ville gerne have spurgt Publicistklubben, der ledes af formand Reimer Bo Christensen, om følgende:

– Mogens Jensen deltog som festsanger. Hvorfor er han blevet valgt? 

– Jensen er netop nu genstand for en kommissionsundersøgelse i minkskandalen, hvor han antageligvis kan have brudt Grundloven. Er det ikke problematisk, at have en politiker som ham med til en fest som jeres, mens kommissionsundersøgelsen stadig pågår? 

– Hvordan vil I sikre, at de spidser inden for medieverdenen, som deltog i jeres  fest, er upartiske og formår at stille Mogens Jensen til ansvar, hvis de også hygger, fester og synger sammen med ham?

Disse spørgsmål har vi dog ikke fået svar på.

Det kan i øvrigt bemærkes, at det ikke er første gang, at Reimer Bo Christensen og Mogens Jensen fester sammen.

Således har de før optrådt sammen til et 1. maj-arrangement i 2016, hvor “crooneren fra Mors” sang, mens Publicistklubbens formand spillede harmonika.

Publicistklubben blev oprettet i 1880 under navnet “Journalistforeningen i Kjøbenhavn”.

Alle medlemmer af Dansk Journalistforbund og Københavns Redaktørforening optages automatisk som medlemmer af Publicistklubben.

Journalister, der er medlemmer af Dansk Presseforbund og andre kan søge om optagelse.

[adning id="17957"]

Fik du læst?