Erhvervsmand: Ellemanns ti borgerlige principper er totalt intetsigende

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstreformanden Jakob Ellemann-Jensens ti borgerlige principper er så intetsigende, at Steffen Egelund har set sig nødsaget til at gå til tasterne.

Af Steffen Egelund, CEO og co-founder, Media Track

Ovenpå Jakob Ellemann-Jensens totalt intetsigende ti borgerlige principper, er jeg simpelthen gået til tasterne for at korrigere disse principper. 

Hvis du ikke allerede har læst dem, kan du passende finde dem på Venstres hjemmeside her.

Princip 1 til 4 skal ganske enkelt klaskes sammen. Kort opsummeret, så handler principperne (hos Ellemann) om, at Danmark skal være friere, rigere, og at en blå regering skal føre en ansvarlig økonomisk politik. Fint nok – men hvordan fremmes det? Intet svar. Intet konkret at finde i principperne. Lad mig hjælpe.

For det første skal skatten ned. Den skal langt ned. Topskatten, arveafgiften, selskabsskatten og registreringsafgiften skal alle sammen væk. Vi bliver nødt til at bestræbe os på at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, fremme friheden for familier, fremme selskabers muligheder for at vækste og skabe arbejdspladser og fremme bedre og mere sikre biler for den helt almindelige borger.

Ellemann tager i princip 5 fat i noget meget centralt – nemlig klimaet. Det er fuldstændig rigtigt, at vi skal se den grønne omstilling som et gode for dansk økonomi og for vores investeringsmuligheder. Jeg vil bare tilføje, at vi virkelig skal sikre os, at de løsninger vi beslutter os for at bruge, er de billigste og de bedste. Derfor bliver vi nødt til at forske noget mere. Det private erhvervsliv er allerede fuldt i gang med forskningen på det grønne område – så lad os dog styrke dem.

Princip 6 handler om at det skal være mere attraktivt at leve, bo og uddanne sig i Danmark, skriver Ellemann. Enig. Men hvor er løsningerne? Helt konkret gør vi det jo attraktivt ved at øge produktiviteten i den offentlige sektor, og sørge for, at langt flere opgaver bliver varetaget af det private. Det kunne for eksempel være sundhedsydelser. 

Princip 7 handler om uddannelsessystemet. Jeg vil tilføje, at det skal være det bedst mulige, så vi også kan tiltrække flere intelligente og idérige udenlandske studerende, og så vi rent faktisk uddanner vores unge til arbejdsmarkedet. Derfor skal vi også løfte fribeløbet, så flere unge mennesker kan tjene flere penge ved siden af deres SU. En SU, som måske er verdens højeste, og som vi sagtens kan skære ned på.

Princip 8 og 9 handler om udlændingepolitik. Min kommentar til hans princip er den, at jeg er ganske enig. Men man kan sige det meget kort. Udlændinge der tilpasser sig det danske samfund, dvs. har et arbejde, overholder dansk lov, respekterer dansk kultur og det danske sprog er meget velkommen. Begår du kriminalitet, så skal du ud. 

Princip 10 handler om det danske forsvar. Jeg er personligt glad for, at det er en af hovedpunkterne, for vi skal være stolte af vores soldater. Og vores forsvar skal fylde minimum 2 procent årligt af BNP. De har brug for al den hjælp de kan få. Og vi skal passe på vores soldater.

Så kære Ellemann: kunne du ikke bare have været konkret, og skrevet det?

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?