Fiktiv beskatning af formodet salgsværdi skal delfinansiere ”Arne-pensionen”

Hvorfor er det lige, at vi her i landet ret konsekvent insisterer på at gøre det uinteressant at tjene penge og dermed kunne skabe den værdi, som det danske velfærdssamfund hungrer efter?
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Mens det haltende sundhedsvæsen, efterveerne af minksagen samt diverse socialistiske ministres bilagsrod og hykleriske ekstravagance på symptomatisk vis fylder forsiderne, så står en lang række spillere i den danske ejendomsbranche overfor et særdeles farligt lovforslag, som kan sende mange til tælling.

Nemlig det sindrige forslag om lagerbeskatning.

Et spændende økonomisk eksperiment, der kort fortalt betyder, at porteføljer af investeringsejendomme over 100 mio. fremover skal beskattes af en til en given tid fiktiv salgsværdi.

Altså bare uden reelt at være solgt…. hvilket vil sige, at selskaberne hvert år skal beskattes af en indtægt, de ikke har haft. Det ville nogenlunde svare til, at hvis jeg om 10 år tjener 30.000 ekstra om måneden, så skulle jeg allerede nu betale skat af den øgede indtjening.

En gedigen bombe under en hel branche, især for dem med store investeringer i hoteller, shopping-centre og industriejendomme, og for at gøre det endnu sjovere, vil man nu også fjerne en række skattemæssige bygningsafskrivninger, og dermed dræne branchen yderligere for kapital.

Hvis et selskab hvert år skal skaffe den fornødne likviditet til således at fodre statskassen, vil det for mange betyde frasalg af dele af porteføljen eller stop for istandsættelse, energiforbedring og investering i nybyggeri, hvilket igen vil ramme bygge- og renoveringsbranchens mange ansatte. Derudover kan vi vel alle regne ud, hvor mange ekstra statsansatte, det vil kræve til at sidde og vurdere ejendommene hvert eneste år – og hvor tilfældige de vurderinger vil være, med mulighed for et efterfølgende uoverskueligt antal konflikter og klager, der skal varetages.

Ergo står vi overfor endnu et vaskeægte, planøkonomisk sommertivoli, som, hvis det nuværende høringssvar vedtages, træder i kraft allerede fra januar 2023.

Tør man håbe, at en evt. kommende blå regering tør træde i karakter og skynde sig at bandlyse det vanvittige forslag før Danmark igen beskatter og omfordeler sig selv halvt ihjel?

[adning id="17957"]

Fik du læst?