Filmede sig selv grinende foran blodindsmurt lig: To danske betjente anklaget i skandalesag

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Betjentene behøver dog ikke frygte fængselsstraf, mener deres forsvarsadvokater.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

I en opsigtsvækkende sag fra Københavns Politi er to betjente nu sigtet for at misbruge deres stilling til at krænke privates eller det offentliges ret, skriver DR Nyheder, der har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Det drejer sig om, at de to betjente ifølge anklageskriftet skulle have poseret og grinet med det blodindsmurte lig, og derefter lagt en video på Snapchat med det.

Derudover er den ene betjent også tiltalt for at filme på ligets kønsdele, samtidig med han fremsatte hånende og nedværdigende bemærkninger, skriver DR Nyheder.

Anklagerne mod betjentene stopper dog ikke dér, da de på adressen også fandt nogle stoffer på en tallerken, som den ene betjent tog på fingeren og påførte på tungen, hvorefter betjenten konkluderede, det var kokain.

Endvidere har den anden betjent en uge forinden også brudt loven ifølge anklageren.

Her filmede betjenten en person, der var administrativt frihedsberøvet og nøgen, imens betjenten kom med bemærkninger som ”Er du fresh eller hvad?”.

Denne anklage bliver derudover lagt sammen med en tiltale for at bryde færdselsloven, da betjenten brugte sin telefon under kørslen.

Forsvarsadvokater forventer ingen fængselsstraf på trods af tiltaler

De to betjentes forsvarsadvokater forklarer, at de to betjente nægter sig skyldige, og på trods af de grove anklager, som kan straffes med fængsel i op til to år jf. straffelovens paragraf 115, så forventer forsvarsadvokaterne dog ikke, at dette sker.

Skulle de to betjente mod forsvarets forventning ende med at få en fængselsstraf, ville dette definitivt betyde, at de ikke kunne arbejde i politiet mere.

DR skriver afslutningsvis, at sagen indtil videre er forhåndsberammet til maj næste år ved Københavns Byret.

[adning id="17957"]

Fik du læst?