Første måling giver Løkke stort comeback: Står til at brage ind i Folketinget

Foto: Johan Wessman/News Øresund

Den første måling, siden Moderaterne blev opstillingsberettiget, er godt nyt for Lars Løkke Rasmussen.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Det nye parti Moderaterne, ledet af tidligere statsminister og Venstreformand Lars Løkke Rasmussen, er kun lige blevet opstillingsberettiget.

Men nu viser en helt ny måling foretaget af YouGov for B.T., at Løkke kan stå foran et politisk comeback.

Hvis der var valg i dag, ville Moderaterne nemlig høste 4,5 procent af stemmerne.

YouGov-målingen er den allerførste måling, hvor Moderaterne måles sammen med de øvrige opstillingsberettigede partier.

Over for B.T. kalder Lars Løkke Rasmussen målingen for “enorm opmuntrende”, omend han gør sig visse forbehold ved at understrege, at Moderaterne som parti endnu ikke er anmeldt til eller godkendt af Indenrigsministeriet.

Samtidig har han flere gange tidligere slået fast, at Moderaterne først vil blive stiftet og godkendt som formelt parti efter kommunalvalget den 16. november.

Her vil det nye parti også løfte sløret for sit politiske program.

– Så i lyset af det er det da ret fint at mærke, at der er en eller anden form for klangbund, så meget vil jeg da gerne sige.

– Jeg har aldrig kommenteret på meningsmålinger, og det skal jeg nok heller ikke begynde på nu. For vi er der slet ikke endnu. Men det er da enormt opmuntrende, lyder det fra Løkke til B.T.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Venstre i målingen står til kun 9,4 procent af stemmerne mod de 23,4 procent, som Venstre høstede ved valget i juni 2019 med Lars Løkke Rasmussen ved roret.

Målingen er baseret på svar fra 1.253 repræsentativt udvalgte personer over 18 år fra YouGovs panel. Svarene i målingen er indhentet i perioden 17. til 20. september.

Den maksimale usikkerhed er plus/minus 2,8 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?