Første menneske er nu vaccineret mod COVID-19

Imperial College har nu vaccineret den første af 300 frivillige i næste fase i udviklingen af en coronavaccine.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Første menneske er nu vaccineret mod COVID-19

Det britiske universitet Imperial College har nu vaccineret den første af 300 frivillige i næste fase i udviklingen af en coronavaccine.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
“Den første raske frivillige har nu modtaget en kandidat-coronavirus vaccine, udviklet af Imperials forskere.” Sådan stod der i universitetet Imperial College Londons pressemeddelelse den 23. juni.
Inden vaccinen nu testes på mennesker, har den været igennem en omfattende test på dyr, og den har vist sig at være sikker, altså uden nævneværdige bivirkninger, samtidig med at de vaccinerede dyr har vist tegn på at danne effektivt immunforsvar.
Den frivillige har modtaget en lille dosis af vaccinen og skal have en større portion i løbet af de næste fire uger. Adskillige andre frivillige forventes at modtage forsøgsvaccinen i løbet af de kommende dage. Den kliniske team på universitetet vil nøje overvåge patienterne, dels for at se, om der opstår bivirkninger, dels for at se, om de vaccinerede begynder at udvikle COVID-19-antistoffer i kroppen.
I løbet af de kommende uger skal 300 raske deltagere vaccineres med to doser vaccine. Hvis vaccinen er sikker og viser lovende immunrespons i mennesker, vil et større antal forsøgspersoner inddrages i testen.
Imperial College London har modtaget 41 mio. pund (338 mio. kr.) fra den britiske regering og yderligere 5 mio. pund (41 mio. kr.) fra private givere til at fremskynde udviklingen af vaccinen.
Den øverste chef for det statslige Medical Research Council, Fiona Watt, siger:  ”Den forbavsende hurtige vaccine-udvikling – sammenlignet med de år, det normalt varer – er et resultat af det bemærkelsesværdigt hårde arbejde og samarbejde mellem videnskabsfolk, afprøvnings-specialister og regulatorer.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6230″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6909″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”7401″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?