Frankrig sender migranter tilbage til NGO-skibet Ocean Viking

Det lød fra Paris: "Det var en dårlig gestus fra Italien, ikke at lade skibet anløbe en havn!" Nu er over halvdelen af de 234 migranter blevet afvist som uønskede i Frankrig.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Den diplomatiske krise mellem Frankrig og Italien om NGO-skibet Ocean Viking er endnu uløst. Ud af de 189 skibbrudne voksne, er 123 personer blevet afvist i Toulon. De vil nu blive sendt tilbage fra Frankrigs territorium som migranter, der ikke har krav på beskyttelse. Dette udtaler Charles-Edouard Minet, vicedirektør for ministeriets juridiske afdeling under en høring.

Derudover er 26 af de 44 mindreårige, der også var om bord på Ocean Viking flygtet fra det modtagecenter i Frankrig, de var blevet bragt ind til.

Frankrig vil dog fastholde, at Italien udførte en ”grim gestus” ved at afvise de 234, som endte med at komme i land i Toulon, og de vil alle trække de 234 fra i franskmændenes regnestykke over migranter, de har aftaget fra Italien.

Den italienske indenrigsminister Matteo Piantedosi har på den baggrund udtalt sig om immigrationsspørgsmålet på et møde, som regeringstoppen holdt om immigration med tilstedeværelse af premierminister Giorgia Meloni, udenrigsminister Antonio Tajani, indenrigsminister Matteo Piantedosi, og forsvarsminister Guido Crosetto,

Matteo Piantedosi udtaler: “Migrationsdrømmen for unge mennesker fra Afrika skal forvaltes af os og af de lande, de kommer fra, ikke af menneskehandlere. Italien har intet behov for at lade sig belære af andre, vi har allerede de erfaringer, der skal til. Det er et spørgsmål om at sætte tingene i system og gøre dem funktionelle.”

Frontex er ikke i stand til at forsvarer Unionens grænser, derudover hjælpes i titusindvis af migranter ad søvejen til Europa af NGO-skibe og landenes kystvagter langs Middelhavet. Menneskesmuglerne tager fra 5 – 10.000 € for at sende en migrant ud på middelhavet. Hvis ikke Bruxelles tager sig sammen og løser dette problem, har EU endnu engang vist sin manglende evne til at løse vigtige problemer på medlemslandenes vegne.

[adning id="17957"]

Fik du læst?