Internationalt

Internationalt

Hamas afviser våbenhvile

Israel har foreslået en to-måneders pause i kampene i bytte for frigivelse af gidslerne, der holdes af Hamas i Gaza. Dette forslag er blevet afvist af Hamas.

Internationalt

Gazastriben, Vestbredden og magtkamp i irak

Hamas er stærkt presset, men ikke besejret, og Israel forsøger at forhindre terrororganisationen i at genopbygge sig. Imens tager konflikterne på Vestbredden til. Islamiske modstandsgrupperinger samles for at udtænke terrorplaner rundt i verden. Det er vigtigt for Iran at få USA ud af området – specielt i Irak.

Internationalt

Konfliktens kontinuerlige evolution og usædvanlige vendepunkter

Palæstinensiske militser fortsætter den indirekte beskydning fra Gaza-striben ind i Israel. Al Qassem-brigaderne – Hamas’ militante fløj – gør krav på yderligere raket-, morter- og droneangreb. Saraya al Quds – den militante fløj af Palæstinensisk Islamisk Jihad – tager ansvaret for yderligere raketangreb.

Internationalt

Kinesiske elbiler

De amerikanske bilfabrikanter har god grund til at grue for den dag, hvor kinesiske elbiler holder deres indtog.

Internationalt

Er nok ved at være nok?

Amerikanske universiteter har indført begrænsende adgangskvoter for hvide, fordi de er hvide og for asiater, fordi de er for kloge og for flittige.

Internationalt

Præsident Evergreen

Vore medier har valgt at ignorere de seneste 20 års udvikling i Tyrkiet, hvor alle demokratiske processer og institutioner gradvist er blevet afviklet…

Internationalt

Olof Palme kl. 23.18, dato 28/2, år 1986 Case Closed!

Der blev hvert år gennemført en test af, hvor let det ville være at komme tæt på den svenske Statsminister. Den nærliggende mistanke om at testen ikke blev standset i tide – eller at den mørklagte overvågning blev delt med f.eks. Barbrogruppen eller andre specialstyrker – er aldrig blevet troværdigt belyst.

Internationalt

Midtvejsvalget: et trafikuheld i slow motion…

Hvis USA satser på ekstremisterne på tirsdag, kan præsidentvalget i 2024 blive en kollision med demokratiet.
En tredjedel af de 100 senatorer samt alle 435 medlemmer af Repræsentanternes Hus og de guvernører som indberetter valgresultatet fra delstaterne, er på valg den 8. november.

Internationalt

Mikhail Gorbatjov, RIP

Mikhail Gorbatjov og Eduard Sjevardnadze havde aftalt Sovjetunionens sammenbrud mange år før 1989, sagde DDR`s mangeårige diktator Erich Honecker i et bittert sjældent interview efter Murens fald.

Internationalt

Vesten snakker måske for meget – Rusland handler…

Handelsrestriktionerne virker, og restriktioner mod guldeksport ”Gør ondt på Putin”.
Men læser man daglige rapporter fra tænketanke i USA og ser på alliancer rundt i verden, ligner dette i bedste fald ønsketænkning.

Internationalt

Stop den gale mand!

Vi er begyndt at tro på, hvad Vladimir Putin siger.
Putin har i mange år sagt, at Sovjetunionens sammenbrud var en katastrofe, og han ville arbejde på at genskabe et Storrusland – hans forbillede er Peter den Store.

Internationalt

Hold fingrene fra Facebook

Fra vidt forskellige lejre lyder opfordringerne til at gribe ind overfor Facebook. Man kan altid drømme om at regulere det uperfekte marked for varer og ideer. Men de uperfekte regulatorer skal lige overveje, om resultatet bliver, som de regner med.

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]