Fransk miljøaktivist: Vindkraft er fup og fidus

En ny bog med titlen ’En blæst af galskab. Vindkraft i Frankrig, fup og fidus’ går i rette med den franske regerings plan om at erstatte kernekraft med vind og sol.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Fransk miljøaktivist: Vindkraft er fup og fidus

En ny bog med titlen ’En blæst af galskab. Vindkraft i Frankrig, fup og fidus’ går i rette med den franske regerings plan om at erstatte kernekraft med vind og sol.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
En prominent fransk miljøaktivist, Bernard Durand, tager i en ny bog voldsom afstand fra den franske regerings planer om at lade vind- og solenergi erstatte landets vidtforgrenede net af atomkraftværker. Det er endnu ikke gået op for den franske befolkning, hvor meget vindmølle-elektriciteten vil koste forbrugerne, samtidig med at det ikke bidrager nævneværdigt til kampen mod den globale opvarmning, skriver han.
Bernard Durand har bl.a. været leder af geokemisk afdeling i det franske institut for olie og nye energier, Institut Français du Pétrole et des Energies Nouvelles (IFPEN). Han er medstifter af miljøforeningen Nature en Pays d’Arvert.
I et interview i European Scientist bliver han spurgt, hvordan han både kan være medstifter af en miljøorganisation og skrive sådan en bog.
Hans svar er, at vindkraft i Frankrig er et våben til massiv miljø-ødelæggelse, hvilket er uforeneligt med at være økolog. Det er derfor dybt hyklerisk at fremme vindkraft på grundlag af et forsvar af miljøet og klimaet, sådan som de veletablerede ngo’er (Greenpeace, World Wildlife Fund (WWF) og France Nature Environnement) gør.
Bernard Durand henviser også til, at utilfredsheden med vindkraften vokser kraftigt i landet, og tilhængerne er blevet et mindretal. Stadig flere franskmænd bekymrer sig om de miljø- og helbredsskader, der opstår på grund af den massive opførsel af vindmøller, ligesom stadig flere synes, at de ødelægger landskabet. Han kalder ligefrem vindmøllerne et ”masseødelæggelsesvåben” mod landets miljø og økonomi.
Forfatteren mener også, at den franske befolkning har været udsat for en massiv misinformationskampagne, som skjuler de reelle omkostninger ved omstillingen til vindkraft. Han forsøger også at vise, hvordan vindkraft-forkæmperne lyver om fakta og laver finansielle numre for at tjene penge på projekterne uden at bekymre sig om møllernes reelle effekt eller deres negative påvirkning af mennesker og miljø.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3259″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3137″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”677″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?