Frikendt: 42-årig mand slipper for bøde i sag om mundbind

En 42-årig mand er blevet frikendt i en sag, hvor politiet havde tildelt ham en bøde på 2500 kroner for ikke at bære mundbind.

Af Frank Ulrich, frank@indblik.net

Frikendelse var dommen ved retten i Roskilde tirsdag d. 13. april, da en 42-årig mand fra Roskilde skulle forsvare sig i forbindelse med et bødeforlæg på 2500 kroner han havde modtaget af politiet for at have overtrådt mundbindspåbuddet.

Manden havde valgt at forsvare sig selv ved byretten i Roskilde efter han modtog bøden pga. en episode ved 7-Eleven på Shelltanken i Ringstedgade i Roskilde. 

Anklagemyndighedens udlægning var således, at den 42-årige nægtede at forlade stedet, efter han blev bortvist af personalet pga. manglende mundbind. Derfor gav politiet ham en bøde på 2500 kroner.

Indblik har snakket med manden og han fortæller, at han fortalte personalet, at han var fritaget for mundbind, men alligevel blev smidt ud af 7-Eleven-butikken. 

I den forbindelse taber han sin telefon i butikken. Da han nægter at forlade butikken, før han har fået sin telefon, bliver politiet tilkaldt og han får en bøde.

Han fortæller også Indblik, at han lider af astmatisk bronkitis og derfor er fritaget for både mundbind og visir.

Retten heller ikke fundet det bevist, at manden skulle have en bøde for overtrædelse af mundbindspåbuddet.

Indblik har kontaktet retten i Roskilde for at høre nærmere om årsagen til frifindelsen for overtrædelse af mundbindspåbuddet. 

Hertil fortæller retten i Roskilde, at manden blev frikendt, fordi anklagemyndigheden ikke kunne påvise, at han var blevet forsøgt bortvist pga. manglende mundbind.

Manden har i forbindelse med sgen kontaktet en advokat og overvejer at søge erstatning fra tanken for diskrimination med udgangspunkt i ligestillingsloven. Han vil også søge erstatning fra politiet for uretmæssig sigtelse.  

[adning id="17957"]

Fik du læst?