Frustreret Enhedslisten-medlem: Vi bør aldrig pege på Mette Frederiksen som statsminister igen

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den nuværende politiske situation er ikke til at bære mere, mener et medlem af Enhedslisten, der ikke vil have, at hans parti peger på Mette Frederiksen som statsminister igen.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Vi er snart ved at være igennem coronaepidemien i Danmark. 

Den socialdemokratiske regering anført af statsminister Mette Frederiksen har mødt meget kritik for deres håndtering af selvsamme epidemi, men det er dog ikke coronahåndteringen, som kritikken fra Johan Keller, lektor emeritus og medlem af Enhedslisten, er rettet imod.

I stedet kommer Keller i et debatindlæg i Politiken med en bredside af kritik mod regeringens håndtering af Afghanistan-krisen, dens socialpolitik og det, han ser som regeringens negligering af klimaspørgsmålet.

Der er næsten ikke ét punkt i regeringens politik, som Johan Keller ikke er kritisk over for.

Johan Keller skriver, at Mette Frederiksen har kørt rundt med sine støttepartier i sine to år som statsminister, og at regeringens politik i de forgange år har bevæget sig så langt væk fra Enhedslisten, at man ikke bør støtte regeringen længere.

– Det kan aldrig blive Enhedslistens politik med vores mandater således at sikre Danmarks måske sorteste regering i de seneste 75 år. Den nuværende situation er ikke til at bære, og derfor bliver vi nødt til at fremkalde et valg og skal aldrig pege på Mette Frederiksen igen, skriver han således.

Det er især Mette Frederiksens klimapolitik, som Johan Keller finder grund til at kritisere. Keller skriver, at alle eksperter og selv borgerlige politikere kan se, at Danmark overhovedet ikke er klimaduks mere. 

I forlængelse heraf og grundet dette, så er Folketinget nødt til at indføre adfærdsregulerende tiltag som f.eks. CO2-afgifter på fly og biler, og imens holder statsministeren hånden over de mest forurenende virksomheder, såsom Aalborg Portland, mener han.

FN-rapporter har altså ikke været nok til, at den socialdemokratiske regering har villet reagere ordentligt på klimaspørgsmålet, og det er skuffende, skriver Johan Keller.

[adning id="17957"]

Fik du læst?