“Fuldstændigt skamløst”: En udtalelse fra Nick Hækkerup til udvalgsmøde afføder hård kritik

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Bølgerne gik højt under et møde i Folketingets Retsudvalg, og en kommentar fra justitsministeren rettet mod Nye Borgerliges partileder, fik en SF’er til at svare igen.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

På godt og ondt har corona medført til, at vi har lært at leve og arbejde på nye måder.

En af de positive sider, vil nogle mene, er, at flere og flere arbejdspladser har opdaget muligheden for brug af virtuelle møder.

Her er især Microsoft Teams populært, og det var netop et møde over Teams, der fik nuværende justitsminister Nick Hækkerup (S) til at lange ud efter Nye Borgerliges partileder Pernille Vermund.

Justitsministeren vil gerne have fysisk fremmøde

Under et møde i Folketingets Retsudvalg skulle justitsministeren for nylig svare på et spørgsmål, der omhandlede en ny dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Men i stedet for at snakke om sagens kerne, valgte ministeren at bruge taletiden på noget lidt andet.

Justitsministeren valgt nemlig i stedet at lange ud efter Nye Borgerliges Pernille Vermund, der deltog til mødet via en internetforbindelse over Teams.

Hækkerup har nemlig set sig sur på onlinedeltagelse til møder fremfor for fysisk fremmøde, og udtalte til mødet:

– Når samfundet nu er åbent, synes jeg, at man i respekt for demokratiet, så vidt det overhovedet er muligt, skal være til stede.

Dette blev dog for meget for Socialistisk Folkepartis retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, der forsvarede Vermund og onlinedeltagelse.

SF’er: ”Jeg synes, det er fuldstændigt skamløst af ministeren”

Lorentzen brød nemlig ind med det samme, efter at justitsministeren havde haft ordet, og sagde:

– Jeg vil godt protestere mod, at justitsministeren bruger hvert samråd på at kræve fysisk tilstedeværelse. Jeg synes, det er fuldstændigt skamløst af ministeren, og fortsatte:

– Der er medlemmer, der får hverdagen til at hænge sammen ved at være med online. Og det er trods alt bedre end at være fuldstændigt fraværende her i salen. Så jeg vil godt bede om, at ministeren holder op med det.

Afslutningsvis udtalte Lorentzen, at hun faktisk var ved at være en smule småvred på Hækkerup.

Men på trods af tiltalen, så ændrede det ikke Hækkerups syn på sagen, idet han sagde, at han insisterede på sin ret til at sige, hvad han synes, der er bedst.

[adning id="17957"]

Fik du læst?