Straframmen er hele fire år i fængsel.
Det kan ende med en plettet straffeattest for seks gymnasieelever fra Aarhus, der har forfalsket negative prøvesvar fra en coronatest.
Fem af eleverne, der er i alderen 16-18 år, har erkendt, at de havde forfalsket testsvaret for at kunne møde op til undervisning på gymnasiet. I alt seks er sigtet for dokumentfalsk.
Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Gymnasiet henvendte sig til politiet i sidste uge, da en medarbejder havde opdaget et mistænkeligt coronatestsvar, som en af skolens elever havde sendt ind.
Medarbejderen havde bemærket, at der var nogle detaljer ved testsvaret, der så anderledes ud. Ved nærmere gennemgang fandt man frem til i alt fem coronapas, der var blevet forfalsket på forskellig vis
De fem pågældende elever – to kvindelige og tre mandlige – erkendte alle, at de havde forfalsket deres coronapas.
Derfra fik politiet sagen i hænderne, og i denne uge blev endnu en kvindelig elev fra gymnasiet sigtet for at have forfalsket sit coronapas.
Politiinspektør ved Østjyllands Politi René Raffo siger, at det kan betyde en plettet straffeattest for de unge gymnasieelever.
– Det er rigtig dumt at forfalske sit coronapas, for det kan få langvarige konsekvenser for en ung gymnasieelev, siger han.
Straframmen for dokumentfalsk er normalt to år, men ifølge Justitsministeriet er snyd med coronapas og testsvar corona-relateret kriminalitet og dermed er omfattet af den meget omtalte paragraf 81 d.
Det betyder, at straframmen bliver fordoblet, og man risikerer således hele fire års fængsel, hvis man skulle fremstille f.eks. et falsk coronapas.
/ritzau/