Borgerlige politikere er stærkt utilfredse med Danmarks Naturfredningsforening. Tidligere Venstre-justitsminister Søren Pind kalder endda foreningen for en ”ren kommunistisk dækorganisation”.
Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.net
Flere borgerlige politikere og meningsdannere udtrykker stor skepsis over for Danmarks Naturfredningsforening (DN) i et interview med Berlingske.
Det er bl.a. den konservative rådmand og debattør Nikolaj Bøgh, der stiller sig uforstående over for en kampagne, som DN har lavet mod boligbyggeri på Amager Fælled.
– Jeg er skeptisk medlem. Det er vigtigt med en tværpolitisk organisation som DN. Men de agerer mere og mere som venstrefløjens forlængede arm, fortæller han til Berlingske.
I seng med venstrefløjen
Nicolaj Bøgh er dog ikke den eneste, der mener, at DN læner sig op ad venstrefløjen.
Tidligere justitsminister og Venstre-politiker Søren Pind mener også, at der kan drages tydelige paralleller mellem DN og venstrefløjen.
– Man har taget en venstredrejning, hvor man nu hylder en plan, der dybest set vil ødelægge Danmark, siger han.
DNs præsident, Maria Reumert Gjerding har en fortid som miljø og landbrugsordfører i Enhedslisten.
– Hvis det var mig, der havde en bred folkelig organisation, ville jeg ikke ansætte en ekstremist som præsident, og Enhedslisten er efter min opfattelse et ekstremistisk parti, lyder det fra Søren Pind.
En anden Venstre-profil, Kristian Pihl Lorentzen har også kritiseret DN.
I et debatindlæg i Jyllands-Posten skrev han, at DN “efterhånden minder mere om et politisk parti med et fundamentalistisk natursyn uden plads til fornuftig menneskelig aktivitet uden for de store byer”.
DN afviser kritikken
Maria Reumert Gjerding er afvisende over for kritikken. Hun mener ikke, at DN læner sig ekstraordinært op ad noget parti i Folketinget.
– DN er en bred folkelig og partipolitisk neutral forening, der altid står på naturens side, svarer hun.
– Min oplevelse er, at jeg har et godt samarbejde på tværs af politiske fløje. For mig at se hænger kritikken meget sammen med en historisk forståelse af, at natur- og klimapolitik hører til på en bestemt fløj.