Hård kritik af Heunicke: “Vidner om total magtfuldkommenhed”

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sundhedsministerens syn på Folketinget vidner om total magtfuldkommenhed, lyder det fra Venstres Sophie Løhde.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Forleden var sundhedsminister Magnus Heunicke i krydsilden i DR’s debatprogram “Debatten”. Her beskyldte han de øvrige partier i Folketinget for at være “uansvarlige” i håndteringen af coronavirusudbruddet. 
Heunicke fremhævede sit eget parti Socialdemokratiet som de eneste, der havde formået at tage “ansvar” og sendte bredside på bredside efter de øvrige partier, særligt partierne i oppositionen.
– Vi møder gang på gang – også her i dag – at man ikke rigtig er klar til at tage det ansvar. Okay, fint vi (regeringen, red.) tager ansvaret for det, for vi står midt i en pandemi, lød det bl.a. fra Magnus Heunicke, der fulgte op med en hånlig bemærkning om, at de øvrige partier anså forhandlingerne om genåbning som et slags “Hjallerup Marked”, hvor de helt uden at udvise “ansvar” ville genåbne Danmark.
Sundhedsministerens optræden har mødt kritik på begge sider af den politiske midte. Bl.a. lyder der en heftig kritik fra Sophie Løhde, Venstres politiske ordfører.
– Enten følger du S-regeringen – eller også er du uansvarlig … Stiller du kritiske spørgsmål – så må det være fordi du er imod folkesundheden, indleder hun et populært Facebook-opslag og fortsætter:
– Nogenlunde sådan kan man desværre sammenfatte regeringens syn på Folketingets partier, når man lytter til interviewet med sundhedsministeren. 
– Det er trist, at vi i coronakrisen er kommet dertil, hvor kritiske og opklarende spørgsmål bliver udlagt som, at så ønsker man “ikke at passe på Danmark”. Helt ærligt. Der findes altså ikke noget parti i Folketinget, som ikke ønsker at passe på landet.
Sophie Løhde understreger, at et samlet folketing har udvist “en hidtil uset tillid” til den socialdemokratiske regering. 
Det har bl.a. ført til, at netop sundhedsminister Magnus Heunicke er blevet tildelt historisk vidtgående magtbeføjelser. Det bør Heunicke og resten af regeringen huske på, mener Løhde.
– Sundhedsministerens syn på Folketinget vidner om total magtfuldkommenhed. Og desværre meget lille forståelse og respekt for det danske folkestyre – og den store fælles indsats, skriver Sophie Løhde.
– Jeg er meget enig med mine folketingskollegaer fra både rød og blå lejr, der opfordrer regeringen til at udvise bare lidt større respekt for Folketinget.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?