Hård kritik af Trine Bramsen: “Vi er ført bag lyset”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

“Forsvarsministeren har et troværdighedsproblem”, lyder det.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) var på Ærø, da Kabul faldt til Taliban og danskere skulle evakueres ud af landet. Samme weekend var hun til koncert på Fyn med statsminister Mette Frederiksen (S). 

Hidtil har hun undskyldt sit Ærø-visit med, at hun var der i embeds medfør. Men nye mails, som B.T. har fået aktindsigt i, undergraver denne forklaring.

Læs mere om det her.

– Vi er ført bag lyset, og forsvarsministeren har et troværdighedsproblem. Det flugter ikke med hendes hidtidige forklaring, nemlig at det var et besøg hos Hjemmeværnet, der var årsagen til, at hun var på Ærø under en af de største sikkerhedspolitiske kriser i mange år, lyder det fra Venstres forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt til B.T. som reaktion på den opsigtsvækkende afsløring.

Også fra De Konservatives forsvarsordfører, Niels Flemming Hansen, lyder der hård kritik.

Han oplyser, at han har indkaldt både forsvarsminister Trine Bramsen og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til et samråd omkring sagen.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?