Hårdt ramt af udgangsforbud: Skal holde sig indenfor halvdelen af døgnet

Frankrig har rundet 70.000 coronarelaterede dødsfald. Til gengæld er der kommet gang i vaccinationerne.
Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Gaderne i både små og store franske byer stod lørdag aften tomme, efter at et strammet udgangsforbud var trådt i kraft over hele landet.
Fra lørdag skal franskmændene således holde sig hjemme halvdelen af døgnet – fra klokken 18 til klokken 06. Dermed er udgangsforbuddet rykket to timer frem.
Samtidig har man i Frankrig øget kravene til personer, der rejser ind i landet.
Fra mandag skal man således kunne fremvise en negativ coronatest, hvis man rejser ind i Frankrig fra et land uden for EU.
Tiltagene skyldes den stadige spredning af coronavirus i landet. Lørdag blev der tilføjet 196 til listen over personer, der er døde med coronavirus, og dermed har Frankrig rundet 70.000 coronadødsfald.
Frankrig er dermed det land i verden, der har registreret syvendeflest coronadødsfald.
Den franske regering er mest bekymret for en mutation, der først blev registreret i Storbritannien, som nu også har spredt sig i Frankrig.
Den britiske og mere smitsomme variant udgør i dag cirka en procent af alle nye smittetilfælde i Frankrig.
Derfor er det ifølge den franske regering nødvendigt at stramme restriktionerne.
– Disse tiltag er nødvendige i denne situation. Selv om det bliver værre, så er det stadig forholdsvis bedre end i mange lande omkring os, men jeg har truffet beslutningen, særligt fordi udviklingen af virusset betyder, at vi må udvise største forsigtighed, siger premierminister Jean Castex i en tale lørdag.
I Frankrig er man ligesom i resten af EU begyndt at vaccinere befolkningen mod covid-19. Efter at være kommet usædvanligt sløvt fra start, ser det ud til, at myndighederne har fået sat en smule skub i vaccinationerne.
Således har foreløbig 413.046 franskmænd fået det første stik mod 389.000 dagen før.
/ritzau/Reuters

[adning id="17957"]

Fik du læst?