Hårdt ramt af udgangsforbud: Skal holde sig indenfor halvdelen af døgnet

Frankrig har rundet 70.000 coronarelaterede dødsfald. Til gengæld er der kommet gang i vaccinationerne.
Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Gaderne i både små og store franske byer stod lørdag aften tomme, efter at et strammet udgangsforbud var trådt i kraft over hele landet.
Fra lørdag skal franskmændene således holde sig hjemme halvdelen af døgnet – fra klokken 18 til klokken 06. Dermed er udgangsforbuddet rykket to timer frem.
Samtidig har man i Frankrig øget kravene til personer, der rejser ind i landet.
Fra mandag skal man således kunne fremvise en negativ coronatest, hvis man rejser ind i Frankrig fra et land uden for EU.
Tiltagene skyldes den stadige spredning af coronavirus i landet. Lørdag blev der tilføjet 196 til listen over personer, der er døde med coronavirus, og dermed har Frankrig rundet 70.000 coronadødsfald.
Frankrig er dermed det land i verden, der har registreret syvendeflest coronadødsfald.
Den franske regering er mest bekymret for en mutation, der først blev registreret i Storbritannien, som nu også har spredt sig i Frankrig.
Den britiske og mere smitsomme variant udgør i dag cirka en procent af alle nye smittetilfælde i Frankrig.
Derfor er det ifølge den franske regering nødvendigt at stramme restriktionerne.
– Disse tiltag er nødvendige i denne situation. Selv om det bliver værre, så er det stadig forholdsvis bedre end i mange lande omkring os, men jeg har truffet beslutningen, særligt fordi udviklingen af virusset betyder, at vi må udvise største forsigtighed, siger premierminister Jean Castex i en tale lørdag.
I Frankrig er man ligesom i resten af EU begyndt at vaccinere befolkningen mod covid-19. Efter at være kommet usædvanligt sløvt fra start, ser det ud til, at myndighederne har fået sat en smule skub i vaccinationerne.
Således har foreløbig 413.046 franskmænd fået det første stik mod 389.000 dagen før.
/ritzau/Reuters

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]

Fik du læst?