Harvard-professor anklaget for transfobi for at sige ”mor”

PR-foto

En biologiprofessor fra Harvard University bliver beskyldt for at være transfob af en af sine egne kolleger.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Carole Hooven, der er professor i biologi på Harvard University, bliver nu anklaget for transfobi.

Årsagen er, at professoren har udtrykt sin frustration over, at flere og flere mennesker nægter at bruge de biologiske termer “mand” og “kvinde”.

Derudover har Hooven også udtrykt sin bekymring over det stigende pres, hun føler, der bliver lagt på lærere og undervisere for at få dem til at bruge det nye identitetspolitiske udtryk ”gravid person” frem for blot ”mor” eller ”moder”.

Harvard-professorens udtalelser kom i forbindelse med et live TV-interview på den amerikanske tv-station Fox News, der blev afholdt som en debat omhandlende et nyhedsbrev fra den amerikanske meningsdanner Bari Weiss.

I nyhedsbrevet rapporterede Weiss om det stigende pres på lærere og studerende på lægevidenskabelige uddannelser til at undgå at bruge termerne – der for mange af os andre synes at være almindelige – nemlig, ”mand” og ”kvinde” og bøjninger deraf.

Som begrundelse til sine ovenstående udtalelser uddybede Hooven med at sige i Fox News-interviewet:

– Den venstreorienterede ideologi ser ud til at være, at biologien ikke er så vigtig mere, men i stedet er det mere vigtigt, hvordan nogen føler sig, udtalte hun og tilføjede, at det er muligt både at udvise respekt og samtidig bruge de præcise biologiske begreber.

Anklagen om transfobi kommer fra professorens egen kollega

Hooven er, som nævnt, professor i biologi på Harvard, og den hårde anklage om, at Hooven er transfob, kommer ikke bare fra en tilfældig person på internettet, men derimod fra en af Hoovens Harvard-kolleger.

Helt præcist er det Laura Simone Lewis, der er chef for Harvards såkaldte “diversitets- og inklusions-task force” på biologi-instituttet – selvsamme institut hvor Hooven er professor – som anklager Hooven for transfobi.

Den britiske avis Daily Mail beretter, at Lewis på Twitter har udtrykt, hun er vred over Hoovens kommentarer, og at hun er frustreret over transfobien og de onde bemærkninger fra Hooven.

Derudover tilføjede Lewis, at hun lover, at instituttet i fremtiden vil gøre det bedre, og undgå diskrimination mod ikke-ciskønnede personer, og skrev yderligere:

– Inklusive sprogtermer såsom ”gravide personer” demonstrerer respekt for alle, der har muligheden for at blive gravide – ikke kun cis kvinder.

”En del af at undervise videnskab er at fortælle om fakta”

Biologiprofessoren, der har undervist på Harvard i mere end 20 år, og som har modtaget flere undervisningspriser, forstår ikke kritikken fra Lewis og andre identitetspolitiske fortalere.

Hooven fortæller, at hendes undervisning blandt andet fokuserer på kønnene og forskellen på kønnene, og fortsatte:

– En del af at undervise i videnskab er at fortælle om fakta. Og fakta er, at der kun er TO køn – der er det mandlige køn og det kvindelige køn – og hvilket køn vi har, er kontrolleret af hvilke kønsceller, vi producerer.

[adning id="17957"]

Fik du læst?