Hemmelig optagelse: Læge foreslår at ændre på coronatal for at skræmme offentligheden

Foto: Jeff Pachoud/AFP/Ritzau Scanpix

En læge fra North Carolina i USA vil ændre på måden at opgøre coronatal på for at skræmme de amerikanske borgere.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Tiden med coronavirus og vidtgående restriktioner er næsten et overstået kapitel her i Danmark, men det er ikke helt tilfældet, når det kommer til USA.

Så sent som for en uges tid siden, kunne Indblik berette om Joe Bidens nyeste tiltag mod de amerikanske borgere, der blandt andet indebar vaccinetvang for 100 millioner amerikanere.

Læs mere om det her. 

Nu er nye opsigtsvækkende informationer om den amerikanske coronahåndtering kommet frem, takket være en lækket videooptagelse. Denne gang er hovedpersonerne en amerikansk læge.

”Tallene skal være lidt mere skræmmende for offentligheden”

Det var under et internt videomøde for hospitalet New Hanover Regional Medical Center, at lægen Mary Rudyk kom med et opsigtsvækkende forslag.

Rudyk, der tidligere har været chef for hospitalets medarbejdere, argumenterede for, at hospitalets kommunikation i forbindelse med dets coronatal er nødt til at være ”lidt mere skræmmende for offentligheden”.

Måden, som dette så skulle foregår på, var ved, at hospitalet også inkluderede raskmeldte patienter i hospitalets overordnede statistik over antal coronasmittede, fremlægger The Daily Wire.

”Det kan vi godt finde ud af” 

De resterende mødedeltagere, er også en del af hospitalets overordnede ledelse, og var – overraskende nok – ikke imod Rudyks forslag.

Blandt mødedeltagerne var blandt andet den nuværende chef for hospitalet, Carolyn Fisher.

Fisher er derudover også direktør for hospitalets marketing og kommenterede på Rudyks idé om omlægningen af hospitalets coronatal:

– Lige nu har vi opsat tallene, så vi kun får de mest meningsfulde tal og kun tæller på ugentlig basis. Dog har vi i tallene opgjort, hvor mange af de indlagte på vores akutafdeling, som er vaccinerede.

Rudyk fortsatte sin argumentation for de nye mere og mere skræmmende coronatal ved at sige:

– Jeg tror, at min følelse på dette tidspunkt (i pandemien red.) er, at vi er nødt til at gøre tallene en smule mere skræmmende for offentligheden.

I stedet for at nedstemme det opsigtsvækkende forslag med det samme, spurgte hospitalchefen i stedet ind til, om tallene så ville gælde for alle mennesker, der har været indlagt på hospitalet siden starten af corona.

Hospitalets ledelse er, efter det interne videomøde blev lækket, blevet mødt med hård kritik.

Hospitalet har siden udgivet en officiel udtalelse om sagen

[adning id="17957"]

Fik du læst?