Her forlænger politiet opholdsforbud – igen og igen

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Opholdsforbuddet på dele af Christiania fortsætter i mindst en uge mere.

Det oplyser Københavns Politi i en meddelelse.

Det skyldes, at det fortsat skønnes nødvendigt grundet risikoen for spredningen af smitte med coronavirus.

Opholdsforbuddet trådte i kraft 7. januar og gælder nu til og med 17. marts. Det gælder i Pusher Street og Green Light District og kun i tidsrummet fra klokken 10 til midnat.

Det er ulovligt at tage ophold i områderne i det tidsrum. Det betyder, at man gerne må bukke sig ned for at binde sit snørebånd, lufte hund eller løbe en tur. Men det kan koste en bøde på 2500 kroner, hvis man sætter sig ned for at drikke en kop kaffe.

Pusher Street og Green Light District er kendt for handel med hash.

I kølvandet på forbuddet i januar besluttede Christianias beboere at lukke de tre hovedindgange med hegn.

Årsagen var, at handlen med hash, som normalt foregår i områderne omfattet af forbuddet, havde spredt sig til andre steder på Christiania.

Trods lukningen er handel med hash dog fortsat. Onsdag morgen anholdt og sigtede politiet 25 personer for organiseret handel med hash i staden.

Ifølge politiet har en informationsstand ved Den Grå Hal på Christiania officielt haft til formål at vejlede udefrakommende om, at Christiania har holdt lukket.

Men i virkeligheden har personerne i standen foretaget mere end 8500 handler med hash fra januar til nu, mener politiet. I alt skal omkring 40 kilo hash være blevet solgt i perioden 21. januar til 4. marts.

19 af de anholdte bliver onsdag stillet for en dommer i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling.

/ritzau/

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.