Her må folkeskoleelever ikke komme i skole, hvis de ikke er vaccineret

Foto: Shutterstock

Den amerikanske storby Los Angeles tager nye, vidtgående metoder i brug for at få unge til at lade sig vaccinere. 

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

Det skriver TV 2.

Torsdag den 9. september blev det besluttet via en afstemning i Los Angeles Countys skolebestyrelse, at det fra det nye år skal være et krav for alle børn over 12 år at være vaccineret mod coronavirus for at få lov til at møde op i skole. 

Kravet vil ramme over 600.000 børn, og det gør Los Angeles til den første by i landet, der kræver vaccination af børn. 

Kelly Gonez, der er bestyrelsesformand, mener, at det, som mange nok vil beskrive som et relativt vidtgående krav, er en super idé. 

– Vacciner er en sikker, effektiv og den bedste måde at holde vores elever beskyttet mod virusset på, fortæller en meget begejstret Kelly Gonez. 

Kravet gælder fra den 10. januar 2022. For at sikre, at alle folkeskoleelever over 12 år er fuldt vaccineret til den tid, skal børnene – ifølge reglerne – have modtaget første stik inden den 21. november 2021. 

Dette er dog på ingen måde den eneste restriktion, som folkeskoleeleverne bliver udsat for. Det er i forvejen et krav, at folkeskoleeleverne bærer mundbind både udenfor og indenfor på deres skole. Endvidere er det også et krav, at de bliver testet regelmæssigt.

Vaccinekrav for 100 millioner mennesker

At man i USA anvender vaccinekrav for at få folk til at lade vaccinere, er ikke kun set i storbyernes folkeskoler. Samme dag som Los Angeles Countys skolebestyrelse stemte det igennem, kom USA’s præsident Joe Biden med en lignende, men dog mere omfattende meddelelse. 

Biden krævede, at alle arbejdsgivere med mindst 100 ansatte skal sørge for, at deres medarbejdere enten er færdigvaccineret, eller viser en negativ coronatest mindst en gang om ugen. 

– Vi må gøre mere. Det handler ikke om frihed eller personligt valg. Det handler om at beskytte sig selv og andre, lød det fra Biden, der efterfølgende pointerede, at de store virksomheder allerede kræver, at deres medarbejdere enten er vaccineret eller for nyligt testet negativ. 

Bidens vidtgående beslutning vil ramme op mod 100 millioner amerikanske borgere. 

[adning id="17957"]

Fik du læst?