Her slipper skolebørn og studerende snart for mundbind: ”På et eller andet tidspunkt skal dette slutte”

Foto: Unsplash

Utahs guvernør har tidligere meddelt, at delstaten ikke vil håndhæve mundbindspåbuddet i den sidste uge i skoleåret. Nu lander et forslag om et permanent forbud mod påbuddet på hans bord.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

I den amerikanske delstat Utah vedtog lovgivere i sidste uge et lovforslag, der forbyder folkeskoler og universiteter i at håndhæve mundbindspåbuddet.

Lovforslaget, der nu kun mangler underskriften fra Utahs guvernør, vil først indtræde fra og med det kommende skoleår, og blev fremsat i Utahs hus for repræsentanter af den republikanske repræsentant Val Peterson.

Peterson udtalte som følge af lovforslagets præsentation, at amter og regioner stadig vil have mulighed for at beordre et maskepåbud på skoler og universiteter, beretter The Associated Press.

Dette er dog kun muligt, hvis det ved konsultation med officielle sundhedsmyndigheder er klart, at der er tale om et coronaudbrud på den pågældende skole eller universitet, og lovgivningen gælder kun for corona og forhindrer ikke folk i generelt at bære ansigtsbeklædning, forklarede Peterson yderligere, og understregede:

– På et eller andet tidspunkt skal dette slutte. Hvad dette lovforslag egentlig handler om er, at vi kan sikre os, at vi kan gå imod efteråret og det kommende skoleår uden tanken om masker, og hvad det end kunne betyde.

Det er dog ikke udelukkende et forbud mod maskepåbud, som lovforslaget indeholder, forklarer The Daily Wire.

I lovforslaget står der også, at en videregående uddannelsesinstitution ”ikke må kræve et bevis for vaccine som en betingelse for om en elev eller student må gå på uddannelsesinstitutionen”, medmindre institutionen tillader visse undtagelser.

Det er, som sagt, nu kun guvernørens underskrift, der mangler, og Utahs guvernør, Spencer Cox, er ligesom Val Peterson republikaner.

Cox meddelte i forrige uge, at staten ikke længere ville håndhæve maskepåbuddet i K-12-systemet i den sidste uge af skoleåret.

K-12-systemet dækker over henholdsvis ”elementary school”, ”middle school” og ”high school”, der tilsammen er tilsvarende nogenlunde til folkeskolen samt gymnasiet i Danmark.

[adning id="17957"]

Fik du læst?